Δελτία Τύπου

Ο Σεβασμιώτατος στις συνεδριάσεις της Ιεράς Συνόδου

 

Στον Ιερό Ναό της Παναγίας «Ρόδον το Αμάραντον» Πειραιώς, τελέσθηκε η ακολουθία του Μεγάλου Μηνύματος του νεοεκλεγέντος Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αμερικής κ. Δημητρίου την προηγούμενη Δευτέρα 24 Μαρτίου (ν.ημ).

 

Νωρίτερα είχε συνεδριάσει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας Γ.Ο.Χ. Ελλάδος, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Καλλινίκου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αμερικής κ.Δημήτριος εξελέγη εις αντικατάστασην του δια λόγους υγείας παραιτηθέντος Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Παύλου.

ΔΙΕΥΡΗΜΕΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΙΣ 

Την προηγούμενη Παρασκευή η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας μας συνήλθε σε κοινή συνεδρίαση με τον πρόεδρο της Ι.Σ. της Ρωσικής Εκκλησίας της Διασποράς, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Αγαθάγγελο καθώς και με Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες από την Εκκλησία Γ.Ο.Χ. Ρουμανίας που συμμετείχαν εκπροσωπώντας τον Προκαθήμενό τους Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Βλάσιο.

Από την συνεδρίαση αυτή προέκυψε το κοινό κείμενο «Η Γνήσια Ορθόδοξος Εκκλησία έναντι της αιρέσεως του Οικουμενισμού: Θέματα Δογματικά και Κανονικά» το οποίο συνυπέγραψαν όλες οι πλευρές επισφραγίζοντας την κοινή πορεία.

 

 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Ιστορικό Ενωτικό Συλλείτουργο

ΕΠΟΜΕΝΟ

Η Δ΄ Στάση των Χαιρετισμών στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος