Δελτία Τύπου

Ο Σεβασμιώτατος στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου για την εορτή του Αγίου Ιωάννου

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Κορυδαλλού τέλεσε την Θεία Λειτουργία επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου και Βαπτιστού , ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας.

Κατά την ιδιαίτερα σημαντική αυτή ημέρα η οποία αποτελεί υπενθύμιση της αξίας που έχει η καθαρότητα της πίστεως και η αφοσίωση στα προστάγματα του Θεού και όχι στα κελεύσματα των ανθρώπων ανεξαρτήτως του οποιουδήποτε τιμήματος, ο Σεβασμιωτάτος μίλησε στο χριστεπώνυμο πλήρωμα της ενορίας για την ξεχωριστή προσωπικότητα του Αγίου Ιωάννου.

Ταυτόχρονα έδωσε πατρικές ευχές εις τον εορτάζοντα εφημέριο του Ναού, Πρεσβύτερο π. Ιωάννη Κάτσαρη ο οποίος ανήκει στις τάξεις των νέων κληρικών της τοπικής μας Εκκλησίας. Ο Ποιμενάρχης μας ευχήθηκε στον εορτάζοντα κληρικό να εξακολουθήσει να υπηρετεί με ζήλο και φόβο Θεού το Ιερό Θυσιαστήριο συμπληρώνοντας πως σε αυτές τις δύσκολες ημέρες που διανύουμε, η αποστολή του Ιερέως στον κόσμο είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Υπενθύμισε δε, πως μεγάλο μέρος της αποτελεσματικότητος του έργου που επιτελείται στην Ι. Μητρόπολη μας, οφείλεται στην καλή συνεργασία του Επισκόπου την «κεφαλή Χριστού πληρώματος» όπως αναφέρει ο Αγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος, με τους Ιερείς. «Είναι σημαντικό να γνωρίζει ο λαός, πως στην τοπική μας Εκκλησίας, έχουμε Κληρικούς με πίστη, με αυταπάρνηση και υπακοή. Ιερείς με πίστη στην ιερά αποστολή τους σε άμεση επαφή με τον Επίσκοπο, μακρυά από πλάνες, και ανυπακοές» τόνισε ο Σεβασμιώτατος.

 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Με ομολογιακό παλμό η μεγαλοπρεπής Τελετή του Αγιασμού των Υδάτων

ΕΠΟΜΕΝΟ

Στην Μητρόπολη μας η κοπή της Αγιοβασιλόπιτας του ΝΕ.Ο.Σ.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος