Δελτία Τύπου

Ο Σεβασμιώτατος στους εορτασμούς της Ι.Μ. Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Λυκόβρυσης

Παράδειγμα προς μίμηση χαρακτήρισε τον ασκητικό βίο της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος.

Απευθυνόμενος προς το πλήθος των πιστών που είχαν κατακλείσει την πανηγυρίζουσα Ιερά Γυναικεία Μονή της Αγίας Ειρήνης στην περιοχή της Λυκόβρυσης, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας  αναφέρθηκε στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός μας εξαιτίας της οικονομικής κρίσεως, η οποία «είναι πρωτίστως πνευματική» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

 

«Όταν κατανοήσουμε ότι πρέπει να μετανοήσουμε για τις πράξεις μας και επιστρέψουμε στον δρόμο της σωτηρίας δια της μετανοίας, τότε όλα θα διορθωθούν» είπε ο Σεβασμιώτατος που συμπλήρωσε ότι «Αν ανατρέξουμε στην ιστορία και σε όλα τα δείνα που έχουν πλήξει όχι μόνο τον λαό μας αλλά και την ανθρωπότητα εν τω συνόλω θα διαπιστώσουμε πως αυτά έχουν προκληθεί σε περιόδους πνευματικής φτώχιας. Σε περιόδους που η απομάκρυνση από τον Θεό υπήρξε εμφανής και έντονη».

«Κάθε φορά που ο άνθρωπος έχει νιώσει «Θεός» όπως τώρα, έχει ο ίδιος προκαλέσει τις καταστάσεις εκείνες που τον έχουν τιμωρήσει» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Σεβασμιώτατος συμμετείχε στην πανηγυρική ολονύκτιο αγρυπνία που τελέσθηκε στο ιερό κοινόβιο της Αγίας ύστερα από πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αττικής κ. Χρυσοστόμου και της Οσιολογιοτάτης Καθηγουμένης Αρσενίας.

Των εορταστικών και λατρευτικών εκδηλώσεων που κορυφώθηκαν δια της λιτανεύσεως της Ιεράς εικόνος της Αγίας, προεξήρχε, η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Γ.Ο.Χ. Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Καλλίνικος.

 

Φωτογραφίες από την Ιερά Πανήγυρη, μπορείτε να δείτε ΕΔΩ 

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Η εορτή της Αγίας Παρασκευής στην τοπική μας Εκκλησία

ΕΠΟΜΕΝΟ

Τα ονομαστήρια του Μακαριωτάτου

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος