Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Σεβασμιώτατος στο προσκύνημα της Παναγίας Της Προδρομίτισσας

Με την πρόσκληση και ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Καλλινίκου, Ιερούργησε ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος,  στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στην Δάφνη.

Τις ημέρες αυτές ο Ιερός Ναός έχει την ευλογία να φιλοξενεί το Ιερό Εικόνισμα της Παναγίας της Προδρομίτισσας, από την Σκήτη του Τιμίου Προδρόμου Αγίου Όρους.

Με λαμπρότητα τελέσθηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Προεξάρχοντος του σεπτού Ποιμενάρχου μας με συλλειτουργό τον εφημέριο του Ιερού Ναού π. Στυλιανό Τομαή, παρουσία του Δημάρχου Δάφνης Υμηττού κ. Μιχαήλ Σταυριανουδάκη και πλήθος κόσμου.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο ιστορικό του θαυματουργού Εικονίσματος της Υπεραγίας Θεοτόκου, ενώ,εκμεταλλευόμενος την Ευαγγελική Περικοπή και ιδιαίτερα το εδάφιο «Ει τι δύνασαι βοήθησον ημίν σπλαγχνισθείς έφ` ημάς» ανέπτυξε την Θεολογική ερμηνεία του τονίζοντας, ότι η απιστία και η απομάκρυνση από τον Θεό είναι η αιτία της στέρησης των δωρεών του Θεού και κατ` επέκταση του σκοταδισμού της κοινωνίας που τα τελευταία χρόνια τον βιώνουμε έντονα.
Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση του Ιερού εικονίσματος υπό τους ήχους της φιλαρμονικής μπάντας με τη συμμέτοχη Κλήρου και λαού πέριξ των οδών.

Δ΄ Κυριακή από το Προσκύνημα της Παναγίας της Προδρομίτισσας 2017.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Η Δ` Στάση των Χαιρετισμών Της Υπεραγίας Θεοτόκου

ΕΠΟΜΕΝΟ

Η Ακολουθία Του Ακαθίστου Ύμνου

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος