Δελτία Τύπου

Ο Σεβασμιώτατος στο Υπουργείο Παιδείας

Συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο είχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος ως επικεφαλής Συνοδικού κλιμακίου στο οποίο συμμετείχε και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μαραθώνος κ. Φώτιος.

 

Στη συνάντηση που διήρκεσε 45 λεπτά και πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα ο Σεβασμιωτατος  είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον αρμόδιο Υπουργό για όλα τα θέματα που απασχολούν την Εκκλησία των Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών καταθέτοντας παράλληλα σχετικό Συνοδικό υπόμνημα προς την κυβέρνηση.

 

Ο κ. Αρβανιτόπουλος εξέφρασε το ενδιαφέρον του για τα θέματα της Εκκλησίας μας και δήλωσε πως θα μελετήσει διεξοδικά τα θέματα που του τέθηκαν.

 

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή δώρων μεταξύ των δυο πλευρών. 

 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος προέβη στην ακόλουθη δήλωση: 

 

 

 

 

 

 

 

«Η συνάντηση με τον κ. Υπουργό ήταν εξόχως ενδιαφέρουσα και διαφωτιστική. Τόσο εγώ όσο και ο Θεοφιλέστατος Άγιος Μαραθώνος θέσαμε σειρά σημαντικών και χρονιζόντων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Εκκλησία μας. Ο κ. Υπουργός δεσμεύθηκε πως θα ενσκήψει στα προβλήματα μας τα οποία άλλωστε αποτελούν δίκαια αιτήματα μιας μεγάλης θρησκευτικής κοινότητος σε μια ευνομούμενη δημοκρατική κοινωνία. Η Εκκλησία των Γ.Ο.Χ. Ελλάδος, δεν έχει επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό ούτε ένα λεπτό του ευρώ. Το μόνο που ζητούμε είναι ισότιμη αντιμετώπιση.»

 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ 

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Με λαμπρότητα η Κοίμησις της Θεοτόκου στον Καθεδρικό Ναό Πειραιώς

ΕΠΟΜΕΝΟ

Υπαγωγή του Ι.Ν. Τιμίου Σταυρού Νικαίας στην Ι.Μητρόπολη

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος