Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Στ΄ Κατανυκτικός Εσπερινός στην Ι. Μ. Του Τιμίου Προδρόμου

Με ιδιαίτερη χάρη και ευλογία τελέστηκε ο τελευταίος Κατανυκτικός Εσπερινός.

Με την προτροπή και την ευλογία  του Πνευματικού μας Πατέρα Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου, συγκεντρώθηκαν οι πιστοί από τις ενορίες της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως και με την Χάρη του Τριαδικού Θεού οδηγηθήκαμε στο Λουτράκι να προσκυνήσουμε το Τίμιο Λείψανο του Οσίου Πατρός ημών Παταπίου και εν συνεχεία στην Ιερά Μονή Του Τιμίου Προδρόμου Λουτρακίου, όπου φυλάσσετε η Χαριτόβρυτος Κάρα του Αγίου Κύρου (εκ των Αγίων Αναργύρων ) .

Με  κατάνυξη τελέστηκε  ο Στ΄ Κατανυκτικός Εσπερινός στην προαναφερθείσα Ι. Μονή. με την συμμετοχή των κληρικών και των πιστών όπου όλοι μαζί έψαλλαν το Φώς Ιλαρόν.

Τέλος ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας    στην ομιλία του έκανε μια αναδρομή στις Κυριακές του Τριωδίου που διανύσαμε αναφέροντας τα μηνύματα που λάβαμε μέσα από τις Ευαγγελικές περικοπές  και την υμνογραφία της εκκλησίας μας.

Περισσότερη έμφαση έδωσε στην τελευταία Κυριακή της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας όπου ανέπτυξε λόγο γύρω από το θέμα της αρετής της Μετάνοιας και τα οφέλη τής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΣ 2019
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Τη Υπερμάχω Στρατηγώ τα Νικητήρια.

ΕΠΟΜΕΝΟ

Η Θριαμβευτική είσοδος Του Κυρίου μας στα Ιεροσόλυμα.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος