Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πάνδημος Εορτασμός Του Νέου Ομολογητού Αγίου Χρυσοστόμου

Με πάσα εκκλησιαστική λαμπρότητα και κλίμα κατάνυξης πραγματοποιήθηκε ο πρώτος εορτασμός του εν Αγίοις Πατρός ημών Χρυσοστόμου του από Φλωρίνης Νέου Ομολογητού στην Ιερά Μητρόπολη μας και ιδιαίτερα στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Πειραιά.
Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Γεροντίου και τη συμμετοχή των ιερέων της Μητροπόλεώς μας πραγματοποιήθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τέθηκε εις προσκύνησίν δια την ευλογία και τον αγιασμό των πιστών τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Χρυσοστόμου, το οποίο αποθησαυρίζεται εις το σκευοφυλάκιο της Ιεράς Μητροπόλεως μας.
Πλήθη πιστών συνέρρεαν στο κατάμεστο Ιερό Ναό για να τιμήσουν τον στυλοβάτη της Εκκλησίας μας, τον Άγιο που δεν συγκατατέθηκε με τον οικουμενισμό και προτίμησε να ζήση στη εξορία κρατώντας ανόθευτη την πίστη των Πατέρων και τις διδαχές του Ευαγγελίου, απαρνησάμενος την προσωπική επίγεια δόξα και διατηρώντας την δόξα της Εκκλησίας.
Με ιδιαίτερη συγκίνηση αναφέρθηκε ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας στις ταλαιπωρίες που υπέστη το βασανισμένο και γερασμένο του κορμί, αλλά ταυτόχρονα και την αγιαστική χάρη που είχε προικίσει ο Θεός τον νέο του ομολογητή ώστε να πραγματοποιεί αναρίθμητα θαύματα εν ζωή αλλά και μετά την κοίμησή του.

Εορτή Αγ. Χρυσοστόμου 2016.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Τον Άγιο Σώζοντα εόρτασε η Αγία Βαρβάρα

ΕΠΟΜΕΝΟ

Η Αίγινα εορτάζει το Γενέσιο Της Θεοτόκου.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος