Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παναγίας Προυσιωτίσσης στον Άγιο Σπυρίδωνα .

Στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Σαλαμίνος Ιερούργησε ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Γερόντιος την Κυριακή ΙΒ Ματθαίου, ανήμερα της εορτής Της Παναγίας Της Προυσιωτίσσης.

 

Στην προσλαλιά του αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή  αναλύοντας πολλές πτυχές του Ευαγγελικού λόγου, αλλά ασχολήθηκε  περισσότερο με την οπτική του νεανίσκου ο οποίος πλησιάζοντας τον Κύριο τον αποκάλεσε «Αγαθό» και αυτός ήταν ο λόγος που τον έκανε να εξωτερικεύσει τις αναζητήσεις του.

Στο Πρόσωπο Του Κυρίου μας ένιωθε την σιγουριά  και την αδιάψευστη πληροφόρηση  ότι αυτό που θα ακούσει θα είναι και πορεία ζωής.

Μέσα από την οπτική του νεανίσκου κατανοούμε ότι η πορεία μας πρέπει να είναι πορεία αγαθή, χριστιανική και να ομοιάζει στην δημόσια πορεία Του Κυρίου μας που μόνο ευεργετικό και φιλανθρωπικό χαρακτήρα είχε, αυτό είναι και το κλειδί στο να «ψαρεύουμε» ψυχές.

Διότι  ο Θεός δημιούργησε τον άνθρωπο  χαρίζοντάς του ζωή μέσα από την δική του πνοή, έτσι με θεμέλιο το κατ’ εικόνα του έδωσε την δυνατότητα μέσα από την ελεύθερη βούλησή του να φτάσει στο καθ’ ομοίωση.

 

Επίσης επισήμανε πολλά κοινά σημεία με πρώτιστο την παραδοχή της αιωνίου ζωής  και δεύτερο την κατάκτησή της που συνδέεται με τις λέξεις τηρώ και ποιώ, αλλά και με το τρίπτυχο «εί θέλεις».»τήρησον τας εντολάς», «ακολούθει μοι»  είναι  τα στοιχεία με τα οποία πρέπει να εργαστεί  ο άνθρωπος για να φτάσει στην τελειότητα.

ΕΟΡΤΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΡΟΥΣΙΩΤΙΣΣΗΣ 2022

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας στην Παναγία Σουμελά Ασπροπύργου

ΕΠΟΜΕΝΟ

Του Αγίου Ιερομάρτυρος Πατροκοσμά Του Αιτωλού

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος