Δελτία Τύπου

Πανηγύρεις Ι.Ναών στην τοπική μας Εκκλησία

Με κατάνυξη και θρησκευτική ευλάβεια πανηγύρισαν τις τελεταίες ημέρες τρεις ενοριακοί Ι. Ναοί της Ιεράς Μητροόλεως Γ.Ο.Χ.  Πειραιώς και Σαλαμίνος. Πρόκειτια για τον Ιερο Ναό Αγίου Μηνά, στην ομώνυμη περιοχή της Αμφιάλης, τον Ι. Ναό του Αγίου Αποστόλου Φιλίππου στα Καμίνια και τον Ι.Ναό Αγίου Ευαγγελιστού Ματθαίου στον Πόρο.

 

 

Σε όλες τις ιερές ακολουθίες προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος, που είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί τις ενορίες αυτές και να ευλογήσει τον πιστό λαό.

 

Συγκεκριμένα, στον Ι.Ναό Αγίου Αποστόου Ματθαίου Πόρου, ειναι η πρώτη φορά που ο Σεβασμιώτατος συμμετείχε στην πανήγυρη με αποτέλεσμα η εφετινή να λάβει ιδιαίτερο πανηγυρικό χαρακτήρα.

Το βυζαντινό ναϊδριο του Αγίου Ματθαίου γέμισε από πιστούς που έσπευσαν να συναντήσουν τον Σεβασμιώτατο και να συνεορτάσουν. « Ο Απόστολος Ματθαίος πριν δει το αληθινό φως και κληθεί υπό του Ιησού να τον ακολουθήσει, ήταν ένας τελώνης, ένας φοροεισπράκτορας. Λένε οι γραφές πως οι τελώνες τότε ήταν περιφρονημένοι, γιατί αδικούσαν τον λαό. Ο Απόστολος την μνήμη του οποίου εορτάζουμε σήμερα είδε το αληθινό φως και εγκατέλειψε την αμαρτωλή ζωή του προκειμένου να ακολουθήσει τον Κύριο» είπε  ο Σεβασμιώτατος.

Ο Ποιμενάρχης μας συμπλήρωσε πως «ποτέ δεν είναι αργά να δούμε κι εμείς το φως. Να αναλογιστούμε τις αδικίες και τις αμαρτίες μας και να μετανιώσουμε γι αυτές. Ο Ματθαίος από την Καπερναούμ έκανε αυτό ακριβώς. Τόλμησε και εγκατέλειψε την πλουσιοπάροχη ζωή του γιατί κατάλαβε πως η ψυχή  είναι ότι πολυτιμότερο έχουμε, και σήμερα δεν είναι απλά ένας από τπυς δώδεκα Αποστόλους που τιμούμε, είναι και ένας, ο πρώτος, εκ των τεσσάρων Ευαγγελιστών».

 

ΑΓΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ

Στον Ι.Ναό Αγίου Φιλίππου, το ιστορικό αυτό και σημαντικό θυσιαστήριο της τοπικής μας Εκκλησίας πλήθος πιστών συμμετείχε στις λατρευτικές εκδηλώσεις.

Την λιτάνευση της Ι. Εικόνος πλαισίωσε και τίμησε δια της παρουσίας του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μαραθώνος κ. Φώτιος.

 

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

Στον Άγιο Μηνά Αμφιάλης, τον Ι.Ναό που έδωσε το όνομα του σε μια ολόκληρη συνοικία, ο ιερατικώς προϊστάμενος π. Στέφανος είχε φροντίσει να διοργανώσει με κάθε λεπτομέρεια τα της πανηγύρεως.

 

Πλήθος πιστών από το Κερατσίνι, τη Αμφιάλη και άλλες γειτονικές περιοχές, έσευσαν να προσκυνήσουν την Χάρη του Αγίου. Παρών και ο Δήμαρχος Κερατσινίου καθώς και άλλοι επίσημοι.

 

Ο Σεβασμιώτατος κάλεσε τους πιστούς να μην φοβούνται την κρίση αλλά να φροντίζουν ώστε κάθε φορά να γίνονται πιο δυνατοί απέναντι στην αμαρτία. «Γνωρίζω  πολύ καλά τι περνά το κάθε σπιτικό αυτές τις δύσκολες μέρες. Είναι τραγικό άνθρωποι σαν κι εσάς τίμιοι  και εργατικοί οικογενειάρχες να ξυπνούν γνωρίζοντας πως δε έχουν τα χρήματα για να γεμίσουν το μεσημεριανό τραπέζι ούτε με τα απαραίτητα. Η  τοπική μας Εκκλησία κάνει ότι μπορεί και το ξέρετε. Οι δυνάμεις μας είναι λιγοστές αλλά όπου μπορούμε παρεμβαίνουμε» σημείωσε ο Σεβασμιώτατος. 

«Ξέρω πως κάποιες φορές είναι δύσκολο, αλλά σας παρακαλώ να μην χάνετε την ανθρωπιά σας και την πίστη σας. Ακόμη και την πιο δύσκολη στιγμή μην ξεχνάτε πως ο Κύριος είναι παρών κι ας νιώθετε μόνοι εξαιτίας των προβλημάτων» συμπλήρωσε.

 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Άξιοι! Νέοι Λειτουργοί και Διάκονοι του Θυσιαστηρίου

ΕΠΟΜΕΝΟ

Νέος Πρεσβύτερος στην Ι.Μητρόπολη

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος