Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πεντηκοστή η γενέθλιος ημέρα της Εκκλησίας μας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η γενέθλιος ημέρα της εκκλησίας μας η Πεντηκοστή στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πειραιώς, Προεξάρχοντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Πειραιώς και Σαλαμίνος κ.Γεροντίου.

Μέσα σε κλίμα πανηγυρικό τελέστηκε η Θεία Λειτουργία και ακολούθησε ο Εσπερινός της Γονυκλισίας υπό την άρτια απόδοση των καλλίφωνων ψαλτών.
Πλήθος κόσμου προσήλθε από τις πρώτες πρωινές ώρες και με υποδειγματική τάξη και ευλάβεια παρακολουθούσαν προσευχητικώς τα τελούμενα επικαλούμενοι την Χάρη και την ευλογία του Αγίου Πνεύματος

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, απευθυνόμενος προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, αναφέρθηκε στην Αποστολικότητα και διαδοχή της εκκλησίας μας ,τονίζοντας ότι ο Ναός του Θεού και τα τελούμενα σε αυτόν είναι η συνεχής παρουσία της χάριτος του Αγίου Πνεύματος ευχόμενος του Πανάγιο Πνεύμα να καθοδηγεί τα βήματα μας σε αυτές τις δύσκολες πνευματικές καταστάσεις που δοκιμάζεται η Χώρα μας και κατεπέκταση ο Ορθόδοξος Χριστιανός.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας μετέβη στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος στην Ροδόπολη Αττικής προσκαλεσμένος του οικείου Ποιμενάρχου Αττικής & Βοιωτίας κ. Χρυσοστόμου.

Εορτή Πεντηκοστής 2018

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Του Αγίου Χριστοφόρου

ΕΠΟΜΕΝΟ

Του Αγίου Πνεύματος

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος