Δελτία Τύπου

Πλήθος κόσμου τίμησε τους Αγίους Αναργύρους στην Αίγινα

Πλήθος πιστών από όλη την Αίγινα συμμετείχε στην ετήσια πανήγυρη του Ιερού Ναού των Αγίων Αναργύρων την Παρασκευή 13 και το Σάββατο 14 Ιουλίου. Στο ιστορικό νησί όπου ακμάζει η τοπική κοινότητα των Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών βρέθηκαν εκτός από τον Σεβασμιώτατο και αρκετοί κληρικοί της τοπικής μας Εκκλησίας για να τιμήσουν τόσο τους θαυματουργούς Αγίους όσο και την δραστήρια ενορία του νησιού.

Την Παραμονή τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας ενώ την κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκε αρχιερατική Θ. Λειτουργία και ακολούθησε η λιτάνευση της Ι. Εικόνος στο λιμάνι της Αίγινας. Το παρόν έδωσε και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Φ. Τζίτζης.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του, εξήρε το αγωνιστικό φρόνημα και την προσήλωση στις παραδόσεις  των μελών της ενορίας των Αγίων Αναργύρων καλώντας παράλληλα όλους σε πνευματική επαγρύπνηση.

«Μπορεί το τελευταίο διάστημα όλες μας οι προσπάθειες να επικεντρώνονται στα υλικά μας προβλήματα, στην αντιμετώπιση των δυσχερειών που συναντάμε στην καθημερινότητά μας, όμως δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε πως ότι πρόβλημα αντιμετωπίζουμε σήμερα είναι αποτέλεσμα της εγκατάλειψης του πνεύματος. Λατρέψαμε την ύλη, το χρήμα και τα πάθη μας και σήμερα τιμωρούμαστε»είπε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος συμπληρώνοντας πως «Μόνο με την επιστροφή στο Θεό – Πατέρα μας θα βρούμε την χαμένη μας ψυχική και σωματική ηρεμία».

Εκ του Γραφείου Τύπου

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Με λαμπρότητα τιμήθηκαν οι Απόστολοι Πέτρος & Παύλος

ΕΠΟΜΕΝΟ

Ο Σεβασμιώτατος στον Υπουργό Εργασίας

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος