Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ποθείς αξιωθήναι του Αγγελικού Σχήματος

   Ένα ευχάριστο πνευματικό γεγονός βιώσαμε παραμονή της εορτής του Οσίου Πατρός Παχωμίου  του Μεγάλου, από έναν αξιόλογο κληρικό της Μητροπόλεώς μας και συγκεκριμένα από τον πανοσιολογιώτατο  Πρωτοσύγκελο της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως,  Αρχιμανδρίτη π. Γρηγορίο Ταυλάριο, όπου  με ιδιαίτερη  κατάνυξη τελέσθηκε η κουρά του, σε Μεγαλόσχημο Μοναχό  υπό του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσοστόμου στην Ιερά Μονή Αγίας Μαρίνης στη Κερατέα.

Παρουσία των Σεβασμιωτάτων  Μητροπολιτών, του Σεπτού Ποιμενάρχου μας, Πειραιώς και Σαλαμίνος κ Γεροντίου, Θεσσαλονίκης κ. Γρηγορίου, Δημητριάδος κ. Φωτίου, πλειάδας Ιερέων Διακόνων και Μοναστικών αδελφοτήτων και πλήθος κόσμου τελέστηκε  η ακολουθία της Μεγαλοσχημίας.

Το νεόκουρο αδελφό μας  ανέλαβε πνευματικά ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος.

  Στην προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσόστομος, αναφέρθηκε στις  προτροπές και βιβλικές διδαχές των Ασκητών Πατέρων προς κάθε νεόκουρο μοναχό. Τέλος ευχήθηκε στον Πατέρα Γρηγόριο να φωτιστεί με το ανέσπερο φως Του Χριστού μας και να γίνει και αυτός φωτεινό παράδειγμα.

   Ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, κ. Γερόντιος βαθιά συγκινημένος απηύθυνε ευχαριστίες στους Σεβασμιωτάτους ,στους Ιερείς και Διακόνους, τις μοναστικές αδελφότητες και τον χριστεπώνυμο πλήρωμα  που παρευρέθηκαν στην χαρά του Πνευματικού του τέκνου και με λόγια αγάπης, ευχήθηκε στον νεόκουρο να φωτιστεί από την χάρη Του Κυρίου μας και να έχει οδηγό στην ζωή του, τις διδαχές του Μεγάλου Παχωμίου όπου αξιώθηκε στην εορτή του να λάβει το Αγγελικό Σχήμα.

Ακολούθησε ο καθιερωμένος χαιρετισμός όπου οι παρευρισκόμενοι έλαβαν ευλογία αναμνηστικό δώρο είς ενθύμηση της αυτής ημέρας.

Εν συνεχεία ακολούθησε Αγρυπνία προς τιμή του Μεγάλου Παχωμίου, Ιερουργούντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Γεροντίου, όπως και καθημερινώς μέχρι τέλους της εβδομάδος θα τελείτε Θεία Λειτουργία.

ΚΟΥΡΑ ΜΕΓΑΛΟΣΧΗΜΟΥ π. ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ 2019
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Συμμετοχὴ σὲ χειροτονία Ἐπισκόπου στὴν Βουλγαρία Κυριακὴ τῆς Σαμαρείτιδος

ΕΠΟΜΕΝΟ

Λήξη κατηχητικών μαθημάτων 2019

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος