Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στην Ι. Μ. Γεννήσεως του Χριστού στο Άργος

 

Στην Ιερά  Μονή Γεννήσεως του Χριστού στο Άργος, ανήμερα της μνήμης των Αγιορειτών Πατέρων  μετέβη ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, κ. Γερόντιος, προκειμένου να λάβει μέρος στο καθιερωμένο  εορταστικό Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο με αφορμή, την μνήμη των εγκαινίων του Καθολικού της Ι.Μονής που πραγματοποιήθηκε το έτος 1985 υπό του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου της Εκκλησίας μας κυρού Αυξεντίου.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας  κ. Γερόντιος χοροστάτησε στον Όρθρο. Στο τέλος της Δοξολογίας, κατά τη αγιορείτικη τάξη    πραγματοποιήθηκε Αγιασμός στη φιάλη της Μονής υπό του  Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου μας κ.κ. Καλλινίκου.

Εν συνεχεία ακολούθησε το Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο Προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου  Πρωθιεράρχου της εκκλησίας μας, κ.κ. Καλλινίκου, με Συλλειτουργούς τον Σεπτό Ποιμενάρχη μας Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιο, τον Σεβασμιώτατο  Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσόστομο, τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Γαρδικίου κ. Κλήμη και κληρικούς της εκκλησίας μας ,παρουσία των Μοναστικών Αδελφοτήτων. του Δημάρχου του  Άργους κ. Δημητρίου Καμπόσου και φορέων της τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τον Πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Θεοφιλέστατος Γαρδικίου κ. Κλήμης.

Με το πέρας της θείας Λειτουργίας σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή από ενδεδυμένες νεανίδες με  παραδοσιακές στολές, τον Ιερό  κλήρο όπου μετέφεραν λείψανα Αγίων (που αποθησαυρίζονται στο σκευοφυλάκιο της Ι. Μονής) και πιστών που προσήλθαν να τιμήσουν το εορταστικό γεγονός.

Τέλος , παρετέθη Αβραμιαία  τράπεζα υπό την Αδελφότητα της Ι. Μονής.

ΑΓΙΟΡΕΙΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ 2020

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Εορτή των Αγίων Πάντων.

ΕΠΟΜΕΝΟ

,

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος