Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε θερμό κλίμα η συνάντηση του Σεβασμιωτάτου με τον κ. Δήμαρχο Πειραιώς

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε εθιμοτυπική συνάντηση του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου με τον Δήμαρχο Πειραιώς κ. Ι. Μώραλη.

Ο Σεβασμιώτατος, συνοδευόμενος από τον γενικό αρχιερατικό επίτροπο της Ι. Μητροπόλεως π. Γεώργιο Κοντογιώργη επισκέφθηκε τον κ. Δήμαρχο στο δημαρχιακό μέγαρο, όπως συνηθίζει πάντα τις ημέρες αυτές προκειμένου να ευχηθεί στον κ. Δήμαρχο για τις επερχόμενες εορτές του Αγίου Δωδεκαημέρου, αλλά και για να ενημερώσει τον κ. Μώραλη για τις δράσεις της τοπικής μας Εκκλησίας.

Συγκεκριμένα ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε τον κ. Δήμαρχο για το φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί η Ι. Μητρόπολη, του εξέθεσε τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ενώ είχε την ευκαιρία να συζητήσει μαζί του θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Με αφορμή την συνάντηση ο Σεβασμιώτατος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Είναι πάντοτε χαρά να συναντώ τον κ. Δήμαρχο ο οποίος με ενδιαφέρον άκουσε για την πρόοδο της τοπικής μας Εκκλησίας. Η Ιερά Μητρόπολις μας, ένας φορέας με αδιάκοπη παρουσία στην τοπική κοινωνία εδώ και σχεδόν 40 χρόνια, αντιμετωπίζεται με σεβασμό από τις αρχές της πόλεως και αυτό μας χαροποιεί και μας ενδυναμώνει. Κοινός στόχος άλλωστε της διακονίας, τόσο των αιρετών αρχόντων όσο και ημών των κληρικών, είναι ο άνθρωπος, ο αδερφός και ο συμπολίτης μας. Ιδιαίτερα σε δύσκολες εποχές σαν αυτή που ζούμε η συνεργασία είναι επιβεβλημένη και χαίρομαι που ο κ. Δήμαρχος κινείται στην ίδια κατεύθυνση».

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Η εορτή του Αγίου Νικολάου στον ομώνυμο Ι.Ν. Κορυδαλλού

ΕΠΟΜΕΝΟ

Η εορτή της Αγίας Άννης στην Σαλαμίνα

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος