Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σημαντική βράβευση του Μακαριωτάτου στον Πειραιά

Το κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο του Μακαριωτάτου Προκαθημένου της μαρτυρικής Εκκλησίας των Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών, Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Καλλινίκου τίμησε η Ακαδημία Ελληνικών Βραβείων Τέχνης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά, στην αίθουσα τελετών του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου παρουσία εκπροσώπων των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών.

Το βραβείο παρέδωσε στον Μακαριώτατο ο πρόεδρος της Κερκυραϊκής Ένωσης Πειραιά, Δημήτρης Μουζακίτης και το δίπλωμα ο επίτιμος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβούλιου Πειραιώς κ. Παναγιώτης Κουβάτσος.

Την τελευτή παρακολούθησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος, Δημητριάδος κ. Φώτιοος,  Θεσσαλονίκης κ. Γρηγόριος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Γαρδικίου κ. Κλήμης.

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν ο Δήμαρχος Πειραιώς κ. Ι. Μώραλης, ο τ. υπουργός και δήμαρχος Πειραιά, κ. Ανδρέας Ανδριανόπουλος, η τ. Υπουργός κα. Ντόρα Μπακογιάννη, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου, κ. Γιώργος Πατούλης, ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, κ. Διονύσης Χατζιδάκις, ο Στρατηγός και πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κ. Μιχαλης Κωσταράκος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβούλιου Πειραιά, κ. Γιώργος Δαβάκης. οι βουλευτές Ιωάννης Τραγάκης της Ν.Δ. , Εύη Καρακώστα του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Παπακώστα της Ν.Δ., Δημήτρης Καρύδης π. Βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΝ, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, ο σκηνοθέτης και καθηγητής στο πανεπιστήμιο Κρήτης Τηλέμαχος Μουδατσάκις, ο Αντιδήμαρχος Πειραιά Αλέξανδρος Αργουδέλης, κ.α.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο γνωστός ηθοποιός, Γιώργος Αρμαδώρος.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο φορέας της διοργανώσεως:

                       Προσωπικότητες, όνομα και πράγμα !    

Θρίαμβος και οργάνωση με ευρωπαϊκές προδιαγραφές ήταν η απονομή τον καταξιωμένων πλέων βραβείων Προσωπικότητες που έγινε στην ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο αίθουσα τελετών του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της Κερκυραϊκής Ενώσεως Πειραιά, Δημήτρης Μουζακίτης σχολίασε αρνητικά την υποψηφιότητα της Αμερικανίδας ηθοποιού για το βραβείο Nompel για το μεταναστευτικό, καθώς και για τους διορισμούς αλλοδαπών ως διευθυντές σε ελληνικά μούσια και στο φεστιβάλ Αθηνών, πιει είναι αυτοί που επιβάλουν την εξαφάνιση τον ελλήνων από τον τόπο τους και τον πολιτισμό, που η έλληνες δημιούργησαν άλλα και την αλλοιώσει τον πληθυσμών στα ελληνικά νησιά, από λαούς ξένους από την κουλτούρα μας, κατέληξε ο πρόεδρος της κερκυραϊκής ένωσης καταχειροκροτούμενος από τους παραβρισκόμενους!

Σε κλίμα συγκίνησης και χαράς από τα τιμώμενα πρόσωπα, παρέλαβαν το βραβείο τους .

Τιμήθηκαν με την σειρά που παρέλαβαν το βραβείο τους:

Με το κρυφό βραβείο τιμήθηκε το μικρό θέατρο ‘’Αλκμήνη’’ για την δημιουργία πολιτισμού που δημιουργοί με της δυο σκηνές που διαθέτη και της αίθουσες τέχνης με της έκθεσης ζωγραφικής, μουσικές βραδιές και χώρου που έχει. Το βραβείο παρέλαβε ο ιδιοκτήτης του θεάτρου και ηθοποιός Μανώλης Ιωνάς, το βραβείο παρέδωσε ο Μιχάλης Κόκκινος, Γενικός Δ/ντής της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού.

Το βραβείο στον Ιατρό Νικόλαο Βλαχάκο για την αφιλοκερδή πρόσφορα του στον άνθρωπο απένειμε ο Ιατρός και δημοτικός σύμβουλος Πειραιά, Αλέξανδρος Τζεφεράκος που εκπροσώπησε και το γυναικολογικό νοσοκομείο ΡΕΑ.

 Το βραβείο στον π. υπουργό και δήμαρχο Πειραιά, Ανδρέα Ανδριανόπουλο για την συγγραφή του βιβλίου του ‘’ Η οργή του Ισλάμ και οι φανατικοί της Τζιχαντ ‘’ απένειμαν ο Αντιεισαγγελέας Αριού Πάγου και Συγγραφέας, Νικόλαος Τσέγγας και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, Γιώργος Σταματόγιαννης.

Το βραβείο στον ηθοποιό Κώστα Κόκλα για της τηλεοπτικές και θεατρικές επιτυχίες που είχε το 2015, απένειμε ο Ιδιοκτήτης του σχολικού οργανισμού ΠΡΑΞΙΣ & ΠΡΑΞΕΙΣ, Βασίλης Αντωνιάδης και το δίπλωμα το μέλος της εθνικής αντιπροσωπείας στην ευρωπαϊκή επιτροπή και π. Γενικός Γραμματέας Αιγαίου, Περιφερειάρχης και Δήμαρχος Πόρου Σπύρος Σπυρίδων.

Το βραβείο στην Βουλευτή και π. υπουργό Ντόρα Μπακογιάννη για την πρόσφορα της στην πολίτικη και στην τοπική αυτοδιοίκηση το βραβείο της απένειμε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργο Πατούλη και το δίπλωμα ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Διονύσης Χατζιδάκις.

Το βραβείο στον Σκηνοθέτη τον διεθνών επιτυχιών στον κινηματογράφο, Γιάννη Σμαραγδή απένειμε ο ηθοποιός Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και το δίπλωμα η Αντιδήμαρχος οικονομικών του δήμου Πειραιά, Νάνα Γλύκα.                                                                                                                                             .

Το βραβείο στην Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και ηθοποιό, Άννα Βαγενά για την πρόσφορα της στον πολιτισμό, απένειμε ο Θεατρικός επιχειρηματίας της ADaM Productions και του θεάτρου Badminton , Μιχάλης Αδάμ.

Στον Στρατηγό και πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Μιχαλη Κωσταράκο για την πρόσφορα του στης ένοπλες δύναμης, απένειμε το βραβείο η αδελφή του ήρωα που σκοτώθηκε στα Ίμια Εκτώρα Γιαλόψου, Μαρία και το δίπλωμα ο Γ. Γραμματέας της Ένωσης, Υποπλοίαρχος Π.Ν. Γιώργος Κυπριώτης.

Το βραβείο στον Σκιτσογράφο , Ιωάννης Κυριακόπουλος που όλοι γνωρίζουν με το ψευδώνυμο ΚΥΡ για την μεγάλη του πρόσφορα στο πολιτικό σατυρικό σκίτσο, απένειμε ο Σκιτσογράφος, Σπύρος Ορνεράκης και το δίπλωμα ο ηθοποιός και Συγγραφέας, Πάρις Κατσίβελος.

Στον παγκόσμιο πρωταθλητή του κικ μποξ, Μιχαλη Ζαμπίδη που κατέκτησε για 16 φόρες το παγκόσμιο στέμμα, απένειμε το βραβείο η Ντόρα Μπακογιάννη και το δίπλωμα ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβούλιου Πειραιά, Γιώργος Δαβάκης.

Το βραβείο στον δήμαρχο Λέσβου, Σπύρο Γαληνό για το Μεταναστευτικό ζήτημα, απένειμε ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μοράλης και το δίπλωμα απένειμε η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Σταματάκη.

Στον Δήμαρχο Κεφαλονιάς, Αλέξανδρο Παρίση απένειμε το βραβείο ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης και το δίπλωμα ο Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά, Αντώνης Καλογερόγιαννης.

 Το βραβείο’’ Γιώργος Κασιμάτης’’ φέτος δόθηκε στον ιδιοκτήτη Ναυπηγείου και πλοιοκτήτη για την πρόσφορα του στην Ναυτιλία, Παναγιώτη Θεοδωρόπουλο το βραβείο απένειμε ο Στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος και το δίπλωμα η εντεταλμένη πρόεδρος πολιτισμού του δήμου Πειραιά και δημοτική σύμβουλος, Ειρήνη Νταϊφά.

Το βραβείο για το φιλανθρωπικό του έργο στον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο των Γ.Ο.Χ. Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Καλλίνικο, απένειμε ο Πρόεδρος της Κερκυραϊκής Ένωσης Πειραιά, Δημήτρης Μουζακίτης και το δίπλωμα ο επίτιμος πρόεδρος του δημοτικού συμβούλιου Πειραιά, Παναγιώτης Κουβάτσος.

                                                                                                                                                         .

Το βραβείο για την τηλεόραση, απονεμήθηκε στην δημοσιογράφο Κατερίνα Αντωνοπούλου για την εκπομπή της στον ΑΝΤ1’’ Σε πρώτο πλάνο’’, από τον Πολιτευτή τον ΑΝ.ΕΛ. Πέτρο Μαυρέα και το δίπλωμα από το μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και πολιτευτή του ΠΑΣΟΚ, Βασιλη Κατσαφαδο.                                                                                                                        .

Και τέλος το βραβείο στην οργάνωση Μ.Κ.Ο. που κάνη σημαντικό έργο στα άγονα νησιά του Αιγαίου, Σύμπλευση + πλευση, απένειμε ο π. Δήμαρχος Ύδρας, Κώστας Αναστόπουλος και το δίπλωμα ο π. Δήμαρχος Μεθάνων, Παναγιώτης Λαμπρού.                                                                                   .

Παραβρεθήκαν οι βουλευτές Ιωάννης Τραγάκης της Ν.Δ. , Εύη Καρακώστα του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Παπακώστα της Ν.Δ., Δημήτρης Καρύδης π. Βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΝ, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, ο σκηνοθέτης και καθηγητής στο πανεπιστήμιο Κρήτης Τηλέμαχος Μουδατσάκις, ο Αντιδήμαρχος Πειραιά Αλέξανδρος Αργουδέλης, ο Σκηνογράφος Μανώλης Παντελιδάκης, η ηθοποιός Ελένη Ορνεράκη, η πρόεδρος τον παιδικών σταθμών και δημοτική σύμβουλος Πειραιά, Χάρις Ζηλάκου, ο π. πρόεδρος του Δ.Σ.Π. Στέλιος Μανουσάκης, π. δημοτικοί σύμβουλοι από πόλους δήμους της Αττικής και του Ιονίου, Περιφερειακοί από Αττική, Θεσσαλονίκη, Ιόνια, π. Δήμαρχοι από την Αττική, η Ζωγράφος Άννα Σάρκη – Μπούρλα, Ιερείς, οι Μητροπολίτες ΓΟΧ, Πειραιώς & Σαλαμίνος κ. Γερόντιος, Θεσσαλονίκης κ. Γρηγόριος, Δημητριάδος κ. Φώτιος και Γαρδικίου κ. Κλήμης, Αρχιμανδρίτες, Εκδότες, Δημοσιογράφοι, Ναύαρχοι ε.α., και πλήθος μελών της κερκυραϊκής παροικίας του Πειραιά.

Email έστειλαν ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριακός Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της ένωσης κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Υπουργοί, Βουλευτές, Δήμαρχοι και προεδρία κερκυραϊκών ενώσεων από πολλές περιοχές της χώρας.                         

Την εκδήλωση παρουσίασε ο γνωστός ηθοποιός,Γιώργος Αρμαδώρος, συμμετείχε το μοντέλο Ειρήνη Κωνσταντάκου στα βραβεία, Κείμενα ΜΟΥΖ , Σκηνικά Σόφια Μουζακίτου, Σκηνικά αντικείμενα Χάρις Σεπέτζης, Κοστούμια Ανδρέας Δασκαλάκης- Ανδριανόπουλος, στο πιάνο ο Κώστας Μπιλίδης, μουσικό σήμα: Γιάννης Δήμητρας.                                                                                                                                              

Χορηγοί: ΠΡΑΞΙΣ & ΠΡΑΞΕΙΣ – ΡΕΑ – ΑΡΛΕΚΙΝΟΣ –ΕΒΕΠ – ΚΕΠ – Μ.ΜΑΝΘΕΟΣ                                                                                                

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Εορτασμός της Υπαπαντής του Κυρίου

ΕΠΟΜΕΝΟ

Ο Α΄Κατανυκτικός Εσπερινός στον Καθεδρικό Ναό

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος