Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στήν Σαλαμίνα εορτάζοντας την Περιτομή του Κυρίου και την μνήμη του Μ.Βασιλείου

Στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Σαλαμίνος μετέβη ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης Μητροπολίτης Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος με αφορμή τον εορτασμό της Μεγάλης Δεσποτικής εορτής της κατά Σάρκα Περιτομής του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού καθώς επίσης και της Ιεράς μνήμης του εν Αγίοις Πατρός ημών Βασιλείου του Ουρανοφάντορος Αρχιεπισκόπου Καισαρείας του Μεγάλου.
Το Σαββάτο το πρωί προεξήρχε ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας με συλλειτουργό τον εφημέριο του Ι.Ναού π.Προκόπιο Μπούτση όπως και της Επισήμου Δοξολογίας επί τῄ εισόδῳ εις τον νέον Ενιαυτόν, οι οποίες τελέσθηκαν μέσα σε εορταστική ατμόσφαιρα, παρέστησαν η Δήμαρχος κ. Νάννου Ισιδώρα εκπρόσωποι της Δημοτικής Αυτοδιοικήσεως ο πρώην Δήμαρχος κ Τσαβαρής Ιωάννης ΕΕ καθώς και πλήθος ευσεβών Χριστιανών.
Ο Σεβασμιώτατος στον λόγο του τόνισε ότι πρέπει να δεχθούμε τον νέο χρόνο ως δώρο της ευσπλαχνίας του Θεού και ανάλογα να αγωνιστούμε να τον κάνουμε Καρποφόρο ώστε να αποδώσει πνευματικούς καρπούς στην ζωή μας.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος επισκέφτηκε την Γυναικεία Ιερά Μονή Υπαπαντής του Κυρίου στην Σαλαμίνα ευλόγησε και έκοψε την παραδοσιακή Αγιοβασιλόπιτα μεταφέροντας το εόρτιο μήνυμα της ημέρας και ευχήθηκε στην Ηγουμένη Επιστήμη μοναχή και τη μοναστική αδελφότητα.

Πρωτοχρονιά 2017 στον Ι. Ν. Αγ. Σπυρίδωνος Σαλαμίνα.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Να μήν Ξεχάσω....

ΕΠΟΜΕΝΟ

Η κοπή της Αγιοβασιλόπιτας στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος