Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στην Ιερά Μονή της Γεννήσεως του Χριστού

 

Στην Ιερά Μονή της Γεννήσεως του Χριστού στο Άργος μετέβη ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Γερόντιος την Β’ Κυριακή του Ματθαίου  για να παραστεί στους εορτασμούς της Ιερά Μονής  επι τη επετείω των εγκαινίων αυτής .

Τελέστηκε Τριασαρχιερατικό Συλλείτουργο Προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Καλλινίκου με συλλειτουργούς τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχης μας Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιο και τον Σεβασμιώτατο Δημητριάδος κ. Φώτιο. και κληρικούς της Εκκλησίας μας.

Εόρτιο λόγο εξεφώνησε ο Σεβασμιώτατος Δημητριάδος κ. Φώτιος αναφερόμενος στο κάλεσμα των μαθητών από Τον Κύριο και την θυσιαστική αγάπη των μαθητών, στοιχείο που πρέπει να συμπεριλάβουμε στην δική μας ζωή, ώστε δια του καλέσματος που απευθύνεται στον καθένα μας προσωπικά να αθλήσουμε και να γευτούμε τους καρπούς της άθλησής μας.

Τελέστηκε Αγιασμός στην Φιάλη της Ιεράς Μονής  και εν συνεχεία η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος  υπό τους ήχους Φιλαρμονικής Μπάντας, συνοδεία νέων και νεανίδων ενδεδυμένων με παραδοσιακές στολές πέριξ της Ιεράς Μονής.

Τέλος ακολούθησε  αφήγηση και παραδοσιακό εορταστικό αφιέρωμα στον Ιωάννη Μακρυγιάννη για την Μάχη των Μύλων του 1825.

 

Β΄ Κυριακή του Ματθαίου 2022.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Ετήσιο μνημόσυνο Πρωθιερέως π. Αναστασίου Μπέση

ΕΠΟΜΕΝΟ

.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος