Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στην Πανηγυρίζουσα Ανδρώα Ιερά Μονή Γεννήσεως Της Θεοτόκου

Στην Πανηγυρίζουσα Ανδρώα Ιερά Μονή Γεννήσεως Της Θεοτόκου, στην νήσο της Αιγίνης μετέβη ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος προκειμένου να προεξάρχει των εορταστικών εκδηλώσεως της Ιεράς Μονής.

Αφ΄ εσπέρας τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας, του εφημερίου της νήσου π. Γεωργίου και των Διακόνων π. Λουκά και π. Σωφριονίου, των μοναχών της Ι. Μονής και των προσκυνητών που προσήλθαν για να τιμήσουν την Θεοτόκο.

Την Κυριώνυμο ημέρα τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γεροντίου και τη συμμετοχή των κληρικών της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην ομιλία του ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, εξιστόρησε  με ρητορική δεινότητα για το Θαυμαστό Γεγονός της Γεννήσεως της Θεοτόκου ώς αρχής γενομένης της σωτηρίας του ανθρωπίνου γένους, δίνοντας έμφαση στην εμπιστοσύνη, την καρδιακή προσευχή και την ελπίδα που έδειξαν ο Ιωακείμ και η Άννα στον Θεό να τους χαρίσει παιδί και Εκείνος βλέποντας την ειλικρίνεια τους, τους χάρισε Την Υπεραγία Θεοτόκο.

Υποδεικνύοντας μας τον τρόπο που μπορούμε να τον προσεγγίσουμε ώστε να μας προσφέρει τα δώρα Του.

ΓΕΝΕΘΛΙΟΝ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ 2019.
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Του εν Αγίοις Πατρός ημών Χρυσοστόμου Φλωρίνης του Ομολογητού

ΕΠΟΜΕΝΟ

Τα εγκαίνια του Ιερού Ναού της Πεντηκοστής στην Σλατιοάρα της Ρουμανίας.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος