Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίου Αρτεμίου.

Σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης τελέσθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίου Αρτεμίου στον Κορυδαλλό ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου, μας Πειραιώς και Σαλαμίνος κ.Γεροντίου.
Την κυριώνυμο ημέρα ο σεπτός Ποιμενάρχης μας Ιερούργησε στην Ιερά Μονή Αγίου Αρτεμίου με τη συμμετοχή των Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως, παρουσία του Δημάρχου της Πόλεως κ. Σταύρου Κασιμάτη και εκπροσώπων του Ελληνικού κοινοβουλίου.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος προς το πολυπληθές εκκλησίασμα που παρέστη συμπροσευχόμενο, ομίλησε επικαίρος αναφερόμενος εκτενώς στον Άγιο Αρτέμιο και στους καιρούς αυτούς της πνευματικής αποστασίας και τόνισε ότι θα πρέπει να δημιουργήσουμε μια ιδιαίτερη σχέση με τον Κύριο Ημών Ιησού Χριστό, ώστε η ζωή μας να κατευθύνεται από τις αιώνιες αλήθειες του Ευαγγελίου μας και να πορεύεται στη Βασιλεία των Ουρανών.

Τέλος ευχήθηκε στην εορτάζουσα Οσιωτάτη μοναχή Ματρώνα  Ηγουμένη  της Ιεράς Μονής δια πρεσβειών των εορταζόντων Αγίων, να κατακτήσει την Βασιλεία των Ουρανών.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ακολούθησε λιτάνευση της Θαυματουργού Εικόνος και τμήματος του Ιερού λειψάνου του εορταζομένου Αγίου πέριξ των οδών της Ιεράς Μονής.

Εορτή Αγ. Αρτεμίου 2016

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Η Αίγινα τίμησε τον Άγιο της

ΕΠΟΜΕΝΟ

Ένας χρόνος από την κοίμηση της Γερόντισσας Ησυχίας.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος