Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Κυπριανού & Ιουστίνης.

Στην πανηγυρίζουσα Ι. Μονή Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης στην Φυλή Αττικής μετέβη ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ωρωπού και Φυλής κ. Κυπριανού.
Όπου με λαμπρότητα εορτάστηκε και τιμήθηκε η μνήμη των Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης στην πανηγυρίζουσα ομώνυμη Ιερά Μονή.
Την παραμονή της εορτής τελέστηκε Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου, ο οποίος κήρυξε το Θείο λόγο αναφερόμενος στη ζωή των Αγίων μαρτύρων.
Επισημαίνοντας ότι όπως ο Απόστολός Παύλος από διώκτης των χριστιανών έγινε ο Πρωτοκορυφαίος Απόστολος του Κυρίου, έτσι και ο πρώην μάγος και υπηρέτης του σατανά Κυπριανός, Χάριν της αρετής της Παρθένου Ιουστίνης έγινε κήρυκας της χάριτος του Χριστού και αξιώθηκε του υψηλού αξιώματος της Αρχιεροσύνης.
Την κυριώνυμο ημέρα της πανηγύρεως στο μεγαλοπρεπές καθολικό της Ι. Μονής, τελέσθηκε πολυαρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του οικείου και εορτάζοντος Μητροπολίτου Ωρωπού και Φυλής κ. Κυπριανού με συλλειτουργούς τους Αρχιερείς : Σουτσάβας κ. Σωφρόνιο, Μολδαβίας κ. Άνθιμο, τον Ποιμενάρχη μας Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιο, Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσόστομο, Δημητριάδος κ. Φώτιο, Μεθώνης κ. Αμβρόσιο, Γαλατσίου κ. Διονύσιο, Μποτοσανίου κ. Ιωσήφ και Γαρδικίου κ. Κλήμεντα, πλειάδα Ιερέων και Διακόνων τόσο των όμορων Μητροπόλεων όσο και των αδελφών Εκκλησιών Ρουμανίας και των Ρώσων της Διασποράς.
Η λαμπρή τελετή κορυφώθηκε με την λιτανεία της Ιεράς Εικόνος των Αγίων και των χαριτόβρυτων λειψάνων τους.

Εορτή Αγ. Κυπριανού 2016

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Στο Ηράκλειο της Κρήτης για την Παναγία την Γοργοϋπήκοο

ΕΠΟΜΕΝΟ

Η Αίγινα τίμησε τον Άγιο της

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος