Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή των Μυροφόρων.

Στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή των Μυροφόρων   στις  Σπέτσες  μετέβη ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος για να προεξάρχει των εορταστικών εκδηλώσεων.

Αφ’ εσπέρας τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός και την κυριώνυμο ημέρα Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας και των κληρικών της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε με ρητορική σαφήνεια  το στιχηρό του Πάσχα:  «»Δεύτε από θέας, γυναίκες ευαγγελίστριαι, καί τη Σιών είπατε: δέχου παρ’ ημών χαράς ευαγγέλια της Αναστάσεως Χριστού, Τέρπου, χόρευε καί αγάλλου, Ιερουσαλήμ, τον βασιλέα Χριστόν θεασαμένη εκ του μνήματος ως νυμφίον προερχόμενον.»

Τονίζοντας ότι πάνω απ΄όλα στον Χριστιανό πρέπει να είναι το «καθήκον» στις πνευματικές του υποχρεώσεις για να ελκύει την Χάρη του Τριαδικού Θεού.  

Εν συνεχεία ακολούθησε η λιτάνευση του εικονίσματος των Μυροφόρων πέριξ της Ιεράς Μονής .

Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε την Ηγουμένη, Ελισσάβετ Μοναχή και την  αδελφότητα της Ιεράς Μονής για την Αβραμιαία φιλοξενία , τους κληρικούς , τους Ιεροψάλτας που πλαισίωσαν το αναλόγιο υπό τη χοραρχία του κ. Μιχαήλ Μακρή, τον Δήμαρχο του νησιού κ. Λυράκη Παναγιώτη, το δημοτικό συμβούλιο που ήταν παρόντες κατά την διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων   και τον κόσμο που προσήλθε να τιμήσει την εορτή των Αγίων Μυροφόρων.

ΕΟΡΤΗ ΜΥΡΟΦΟΡΩΝ 2019
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Η εορτή του Ευαγγελιστού Μάρκου στο Κορωπί

ΕΠΟΜΕΝΟ

ΛΗΞΗ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος