Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στην πανηγυρίζουσα Ι. Μονή Αγίου Δημητρίου

Με ιδιαίτερη κατάνυξη και μοναστική τάξη εορτάστηκε  η μνήμη του  Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου, στην ομώνυμη  Ιερά Μονή  στον Δήμο Κερατσινίου.

 

Αφ΄ εσπέρας τελέστηκε  Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου

Με το πέρας του Πανηγυρικού Εσπερινού  πραγματοποιήθηκε λιτάνευση  της Ιεράς Εικόνος του Μεγαλομάρτυρος  και της Χαριτόβρυτης Κάρας του Αγίου Ιωάννου του Νέου Ελεήμωνος «κτήτωρος της ως άνω αναφερομένης Ιεράς Μονής», υπό  τους ήχους της Φιλαρμονικής Μπάντας. τη συμμετοχή των κληρικών της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως και πλήθος προσκυνητών  που προσήλθαν να τιμήσουν τον Άγιο.

Την κυριώνυμο ημέρα  τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Γεροντίου, με συλλειτουργούς τους  π. Προκόπιο, π. Γεώργιο, π. Στέφανο και π. Συμεών.

 

Στην ομιλία  του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στο πνευματικό ανάστημα  του Αγίου Δημητρίου , στο μαρτύριο, την τόλμη. την  ανδρεία, την Πίστη και την ευσέβεια που τον χαρακτήριζε σε όλη την επίγεια ζωή  του.

Αναφέρθηκε στις αρετές που τον είχε προικίσει η Χάρις του Αγίου Πνεύματος από τις οποίες ενεργούσε, παρηγορούσε και ενθάρρυνε τους  Χριστιανούς να φτάσουν ως το μαρτύριο για να απολαύσουν την ουράνιο δόξα, που απλόχερα δίδει ο Πλάστης και Δημιουργός μας σε κάθε άνθρωπο που υπερβαίνει εαυτόν και αναζητά την γλυκύτητα του Παραδείσου.

Τέλος ευχήθηκε στην Γερόντισσα της Ιεράς Μονής Θέκλα μοναχή  ο Άγιος να την δυναμώνει και να  στηρίζει  το έργο της.

Εορτή Αγ.Δημητρίου 2018

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Ἡ 9η Πανελλήνια Συνάντηση τοῦ Νε.Ο.Σ.

ΕΠΟΜΕΝΟ

Στο πανηγυρίζων παρεκκλήσιο των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος