Δελτία Τύπου

Στην πόλη μας, ενημερωτική εσπερίδα για τον αγώνα της Ι.Μ. Εσφιγμένου

Για «τον αγώνα που δεκαετίες τώρα δίδει με αυταπάρνηση και θείο ζήλο, η Κανονική αδελφότητα του Κοινοβίου της Εσφιγμένου Μονής, που εις πείσμα όλων εκείνων που θέλουν να εξαφανίσουν από προσώπου γης κάθε ομολογιακή, ορθόδοξη φωνή, εξακολουθεί να στέκεται όρθια, ακλόνητη και κραταιά» μίλησε χθες ο Σεβασμιώτατος ποιμενάρχης μας.

 

Χαιρετίζοντας την ενημερωτική εσπερίδα που διοργανώθηκε από την Ιερά Σύνοδο στην πόλη μας, και συγκεκριμένα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, ο Σεβασμιώτατος τόνισε πως η επίθεση που δέχεται η κανονική αδελφότητα της Μονής είναι αμείλικτη.

«Το «αμάρτημα» των αδελφών μας Εσφιγμενιτών είναι βαρύ κατά τους πολεμίους τους.  Τόσο, ώστε καιρό τώρα τους έχουν δικάσει και καταδικάσει εις θάνατον» σημείωσε ο Σεβασμιώτατος.

Σε άλλο σημείο του χαιρετισμού του, ο Ποιμενάρχης μας, αναφέρθηκε στο «Ορθοδοξία η Θάνατος» που αναγράφεται στην σημαία της Μονής  τονίζοντας πως «η καθημερινότητα που όλοι στην Ελλάδα βιώνουμε και στον υπόλοιπο κόσμο παρακολουθούμε, αποδεικνύει στην πράξη πως μακριά από την Ορθοδοξία δεν υπάρχει ζωή παρά μόνο θάνατος».

Ο Σεβασμιώτατος συμπλήρωσε πως «Το «Ορθοδοξία ή θάνατος» λοιπόν δεν είναι ούτε απειλή ούτε σύνθημα. Είναι ένα γεγονός, μια πραγματικότητα, που δυστυχώς στις μέρες μας εξαπλώνεται όλο και περισσότερο».

Την εκδήλωση τίμησε δια της παρουσίας του ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Γ.Ο.Χ. Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Καλλίνικος καθώς και ο καθηγούμενος της Ι.Μ. Εσφιγμένου, Αρχιμανδρίτης κ. Μεθόδιος.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ 

 

 

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ Ι.Ν. ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΕΠΟΜΕΝΟ

Η όμορφη εκδήλωση του κατηχητικού σχολείου στον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος