Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στον Ιερό Ναό Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Παλαιού Φαλήρου

Στον Ιερό Ναό Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Παλαιού Φαλήρου Ιερούργησε ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας ,κ. Γερόντιος την έκτη Κυριακή του Λουκά.
Στην προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην προσβολή του Πειρασμού στην ζωή μας, την συγκατάθεση να πράττουμε τα έργα του, αλλά και την καταστροφική συνέπεια αυτής της «συγκατοίκησης».
Τονίζοντας ότι αυτή η συγκατοίκηση και παραδοχή της πλάνης που του δημιουργεί ο Πειρασμός, φέρνει στον άνθρωπο τον ενοχικό φόβο ο οποίος τον απομακρύνει από την εξομολόγηση και τα μέσα Σωτηρίας που πλουσιοπάροχα μας δίνει ο Τριαδικός Θεός.
Δημιουργώντας στο πλάσμα Του Θεού έναν υπερφίαλο εγωισμό, όπως και των κατοικούντων στα Γάδαρα που αντί να σωφρονιστούν από το θαύμα που τους δώρισε ο Κύριος, επέλεξαν να τον απομακρύνουν από τον τόπο τους.
Ας μην απομακρύνουμε τον Θεό από την ζωή μας, αλλά να τον ενθρονίσουμε στην καρδιά μας για να οδηγήσει την ψυχή μας εκεί που της αρμόζει στην Βασιλεία Του.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤ΄ ΛΟΥΚΑ 2021.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου   

ΕΠΟΜΕΝΟ

Του Αγίου και ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος