Δελτία Τύπου

Συνάντηση γνωριμίας με εκδότες

Πειραιάς 25/2/2008
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

 

Με ιδιαίτερη επιτυχία και σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση γνωριμίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γ.Ο.Χ Πειραιώς & Σαλαμίνος κ.κ. Γεροντίου Β’ με τους εκδότες του Πειραϊκού έντυπου τύπου και τους ιδιοκτήτες του ηλεκτρονικού τύπου , σε γνωστό εστιατόριο της Πειραϊκής.

Ο Σεβασμιότατος με αφορμή τη συμπλήρωση 10 ετών διακονίας του Πειραϊκού λαού, συζήτησε με τους εκδότες-δημοσιογράφους τα θέματα που απασχολούν τη Μητρόπολη Πειραιώς & Σαλαμίνος. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ενίσχυση της προβολής του έργου που επιτελείται καθημερινά από τους ιερείς της Μητροπόλεως αλλά και στην ουσιαστική στήριξη του έργου των εφημερίδων του Πειραιά.

«Οι Γνήσιοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί δεν είμαστε ένα παλαιό και αποκομμένο κομμάτι της κοινωνίας και της εκκλησίας μας. Δεν είμαστε μια μικρή μάζα ανθρώπων που απλά πιστεύουμε. Είμαστε μέλη της κοινωνίας που προσφέρουμε και στηρίζουμε καθημερινά τον τόπο μας. Είμαστε μέλη της εκκλησίας του Χριστού», τόνισε ο Σεβασμιότατος κκ. Γερόντιος. «Σε αυτή την καθημερινή προσφορά μας στον Πειραϊκό λαό είμαστε δίπλα σας προσφέροντας όλες μας τις δυνάμεις για την ενίσχυση των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη στήριξης.» και συμπλήρωσε: «Η Ιερά Μητρόπολης Γ.Ο.Χ Πειραιώς & Σαλαμίνος, θα συνεχίσει μεθοδικά και ολοκληρωμένα την επικοινωνία της με την Πειραϊκή κοινωνία και θα προβάλει όλα τα θέματα που απασχολούν τον τόπο μας. Σε αυτό σας θέλουμε αρωγούς και συνοδοιπόρους.»

Πριν ολοκληρωθεί η βραδιά, ο Σεβασμιώτατος απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που του έγιναν και ήταν αρκετές. Ερωτήσεις όπως για το διαχωρισμό Εκκλησίας-Κράτους, οι σχέσεις των Γ.Ο.Χ. με την Εκκλησία του νέου ημερολογίου του Πειραιά, η διαφορά μεταξύ νέου και παλαιού, και οι σχέσεις της Εκκλησίας με το Οικουμενικό Πατριαρχείο.
Οι απαντήσεις που εδόθησαν ήταν άκρως ικανοποιητικές όπως δήλωσαν. Θα πρέπει να αναφερθεί ότι το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως θα ενημερώνει σε τακτά διαστήματα τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο για τις δραστηριότητες της Μητροπόλεως.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι εκδότες κ.κ. Χάρης Αρζόγλου (PIRAEUS NEWS), Μαρία Τσέγκα (ΠΡΟΣΩ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ), Χριστόδουλος Σταυρίδης (ΔΗΜΟΤΗΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ), Σταύρος Καραμπερόπουλος (ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ), Γιάννης Κανατσέλης ( Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ), Γιάννης Κλάδης (ΤΥΠΟΣ ΣΠΟΡ), Δημήτρης Μουζακίτης (Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ), Δημήτρης Κατσικάρης (ΝΕΟΣ ΛΟΓΟΣ) ,Μιχάλης Χάνδακας (ΕΝ ΠΕΙΡΑΙΕΙ), Νότης Αννανιάδης (PORT NET). Επίσης παραβρέθησαν από την Ιερά Μητρόπολη ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Κοντογιώργης, ο επικοινωνιολόγος κ. Γιώργος Καπελλαρής, και ο δημοσιογράφος κ. Ανδρέας Λουδάρος.

Εκ του Γραφείου Τύπου

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Αγιασμός των Υδάτων στον Πειραιά

ΕΠΟΜΕΝΟ

Κυριακή της Ορθοδοξίας

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος