Δελτία Τύπου

Συνάντηση του Σεβασμιωτάτου με τον ΥΦ.ΕΘ.Α κ. Δ. Ελευσινιώτη

 

Τον Υφυπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Δημήτριο Ελευσινιώτη επισκέφθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος στο γραφείο του στο στρατόπεδο «Παπάγου». 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα και σαν σκοπό είχε την ενημέρωση του κ. Υφυπουργού για θέματα που άπτονται της τοπικής μας Εκκλησίας. Ο κ. Υφυπουργός, που κατάγεται από την Σαλαμίνα,  επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το ανθρωπιστικό έργο που επιτελεί η Ι. Μητρόπολις ενώ άκουσε και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική μας Εκκλησία.

Λίγο πριν αποχωρήσει από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, ο Σεβασμιώτατος δώρισε στον κ. Υφυπουργό εικόνα της Θεοτόκου και ο κ. Ελευσινιώτης ενεχείρησε στον Σεβασμιώτατο τον θυραιό του Υπουργείου.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος προέβη στην εξής δήλωση:

 

«Χαίρομαι πάντοτε κάθε φορά που μου δίδεται η ευκαιρία να ενημερώσω κάποιο στέλεχος της Κυβερνήσεως για το έργο της τοπικής μας Εκκλησίας, αλλά και να μεταφέρω τα προβλήματα και τις αγωνίες του ποιμνίου μας στα κέντρα λήψεως των αποφάσεων.  Η συνάντηση με τον κ. Υφυπουργό ήταν ιδιαίτερα επικοδομοιτητική και ουσιαστική. Σε αυτή την δύσκολη συγκυρία για όλους μας χρειάζεται όλοι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας   για το καλό του τόπου, της πατρίδος και του λαού μας».

 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Ο Σεβασμιώτατος στον Υπουργό Εργασίας

ΕΠΟΜΕΝΟ

Με λαμπρότητα η Κοίμησις της Θεοτόκου στον Καθεδρικό Ναό Πειραιώς

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος