Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα εγκαίνια του Ιερού Ναού της Πεντηκοστής στην Σλατιοάρα της Ρουμανίας.

Στα πλαίσια των λατρευτικών εκδηλώσεων της αδελφής Εκκλησίας της Ρουμανίας και κατόπιν προσκλήσεως  του Προκαθημένου της Εκκλησίας της Ρουμανίας, Μητροπολίτου κ. Βλασίου , μετέβη Συνοδική αντιπροσωπεία της Ελλαδικής Εκκλησίας αποτελούμενή  από: τον  Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας Μητροπολίτη  Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιο, τον  Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσόστομο τον  Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Φώτιο, και  τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους Μεθώνης κ. Αμβρόσιο και   Έτνα και Πόρτλαντ κ. Αυξέντιο, , προκειμένου να συμμετέχουν στα   εγκαίνια του νέου Ιερού Ναού της Πεντηκοστής στην Σλατιοάρα.

Κατά την διάρκεια των λατρευτικών εκδηλώσεων μεταφέρθηκε στον  Ιερό  Ναό της Πεντηκοστής το  άφθαρτο και ευωδιάζων σκήνωμα του Αγίου Γλυκερίου του Ομολογητού  είς προσκύνηση των χιλιάδων πιστών που παρόλο τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες   είχαν κατακλύσει τον Ιερό Ναό και τον προαύλιο χώρο.   

Αφ εσπέρας τελέστηκε Πολυαρχιερατικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Προκαθημένου της Εκκλησίας της Ρουμανίας, Μητροπολίτου κ. Βλασίου, συγχοροστατούντων  των Συνοδικών Αρχιερέων τόσο από την Ελλάδα όσο και από την αντιπροσωπεία της  Ρωσικής Διασποράς υπό τον Μητροπολίτη αυτής κ. Αγαθάγγελο.

Ανήμερα πραγματοποιήθηκε Πρωθιεραρχικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Προκαθημένου της Εκκλησίας της Ρουμανίας, Μητροπολίτου κ. Βλασίου πλαισιωμένου του Μητροπολίτου της  Ρωσικής Διασποράς κ. Αγαθαγγέλου, των Αρχιερέων της Ελληνικής Αντιπροσωπείας και πλειάδας Αρχιερέων, της τοπικής Εκκλησίας της Ρουμανίας Ιερέων και Διακόνων.

Η κατανυκτική ψαλμωδία της βυζαντινής χορωδίας υπό την χοραρχία του Πρωτοπρεσβυτέρου π. Ανδρέα κατέπληξε τα πλήθη.

Οι Σεβασμιώτατοι Αρχιερείς μας και η συνοδεία τους ξεναγήθηκαν στις Ιερές Μονές  και τις Εκκλησίες της Ρουμανίας  και απόλαυσαν για μία ακόμα φορά την υποδοχή και την Αβραμιαία φιλοξενία, γνωρίσματα της αγάπης, της επικοινωνίας και της συμπάθειας για την Εκκλησία μας, από την αδελφή Εκκλησία της Ρουμανίας,

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ Ι.Ν. ΡΟΥΜΑΝΙΑ 2019.
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Στην Πανηγυρίζουσα Ανδρώα Ιερά Μονή Γεννήσεως Της Θεοτόκου

ΕΠΟΜΕΝΟ

Η Μετάσταση Του Αγίου Ιωάννου Του Θεολόγου.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος