Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα εόρτια του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας.

Την Ιερά μνήμη του Οσίου Πατρός ημών Γεροντίου του εν Βουλευτηρίοις, τίμησε με ιεροπρέπεια και πανηγυρικό τόνο η τοπική μας Εκκλησία, προσευχόμενη ταυτόχρονα υπέρ υγείας του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου αυτής.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός εις την Ιερά Μονή Υπαπαντής του Κυρίου, Φλεβαριωτίσσης Αιαντείου Σαλαμίνος, προεξάρχοντος του εορτάζοντος Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου και των κληρικών της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, παρουσία της Δημάρχου της Νήσου κ Ισιδώρα Νάννου, Δημοτικών Συμβούλων και ευλαβών προσκυνητών που προσήλθαν να τιμήσουν τον Επίσκοπό τους.

Την κυριώνυμο ημέρα στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, με πάσα Ιεροπρέπεια και εκκλησιαστική τάξη τελέσθηκε Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ Καλλινίκου , συνιερουργούντων του εορτάζοντος Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου, των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών, Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσοστόμου, Θεσσαλονίκης κ. Γρηγορίου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Γαρδικίου κ. Κλήμεντος, Ιερέων και Διακόνων της Εκκλησίας μας, παρουσία Μοναστικών αντιπροσωπειών, εκπροσώπων τοπικών αρχών, της τοπικής αυτοδιοικήσεως και του κοινοβουλίου.

Πλήθος πιστών προσήλθε στον Καθεδρικό Ι. Ναό της τοπικής μας Εκκλησίας προκειμένου να ευχηθεί και να τιμήσει τον Ποιμενάρχη του.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Γρηγόριος παρουσιάζοντας το πρόσωπο του Οσίου Γεροντίου και εκμεταλλευόμενος την ευαγγελική περικοπή αναφέρθηκε στην αυτογνωσία, την ανάγκη της ειλικρίνειας μεταξύ των σχέσεων των ανθρώπων εν συνεχεία ανέλυσε την παρουσία του επισκόπου ως ποιμένα και πνευματικό πατέρα στην Μητροπολιτική του περιφέρεια.
Τέλος ευχήθηκε στον Ποιμενάρχη μας κ. Γερόντιο να έχει ψυχική και σωματική δύναμη να οδηγήσει το ποίμνιό του στη χαρά του Παραδείσου.
Ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας συγκινηθείς από την αγάπη του Κλήρου και του λαού τους ευχαρίστησε όλους, ζητώντας την προσευχή όλων για να φέρει εις πέρας την Διακονία που του εμπιστεύτηκε η Εκκλησία Του Χριστού.
Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρετέθει πλούσια τράπεζα όπου παρευρεθεί και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου κ. Φώτιος, την οποία ευλόγησε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Καλλίνικος.

Ονομαστήρια Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας 2018

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Τα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας.

ΕΠΟΜΕΝΟ

Στο Ιερό Ησυχαστήριο της Παναγίας της Γιάτρισσας

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος