Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα ονομαστήρια Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Καλλινίκου

Στην Ιερά Μονή  Ταξιαρχών Αθικίων Κορινθίας μετέβη ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας , κ. Γερόντιος για να λάβει μέρος στο Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο Προεξάρχοντος του Πρωθιεράρχου της Εκκλησίας μας, Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Καλλινίκου, ημέρα μνήμης του Αγίου ενδόξου μάρτυρος Καλλινίκου, κατά την οποία άγει τα ονομαστήρια του.

Στον  όρθρο  Χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γερόντιος.

Στη Θεία Λειτουργία Προεξάρχοντος  του Μακαριωτάτου Πρωθιεράρχου μας έλαβαν μέρος συλλειτουργούντες οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες, ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος, Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσόστομος.  Ωρωπού και Φυλής κ. Κυπριανός, Δημητριάδος κ. Φώτιος, Μεθώνης κ. Αμβρόσιος   Κληρικοί και Διάκονοι της Εκκλησίας μας.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εξεφώνησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσόστομος.

Στην Ιερά Μονή κατέφτασε πλήθος κόσμου που προσήλθαν να ευχηθούν καλή Ποιμαντορία, έτη πολλά και να εκδηλώσουν την αγάπη τους στο πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου μας.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρετέθη πλούσια τράπεζα υπό την φιλόξενη αδελφότητα της Ιεράς Μονής.

Ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε άπαντες που προσήλθαν στην ονομαστική του εορτή, την Ηγουμένη της Ιεράς μονής και την Αδελφότητα για την Αβραμιαία φιλοξενία τους .

ΑΓΙΟΥ ΚΑΛΛΙΚΙΚΟΥ 2022

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου.

ΕΠΟΜΕΝΟ

Η Πρόοδος του Τιμίου Σταυρού και Της Αγίας Κασσάνδρας

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος