Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα Ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αττικής και Βοιωτίας Κ. Χρυσοστόμου

Στην Μητρόπολη Αττικής και Βοιωτίας μετέβη ο Σεπτός ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης Πειραιώς και Σαλαμίνος κ Γερόντιος, οπού με ιδιαίτερη λαμπρότητα τιμήθηκε η εορτή του εν Αγίοις Πατρός Ημών Ιωάννου του Χρυσοστόμου και συγκεκριμένα στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αχαρνών, αφού τη αυτή ημέρα άγει τα ονομαστήρια του ο οικείος Μητροπολίτης Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσόστομος.
Του Αρχιερατικού συλλείτουργου προΐστατο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Καλλίνικος με συλλειτουργούς: τον εορτάζοντα  Μητροπολίτη Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσόστομο, τους Σεβασμιωτάτους Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιο, Θεσσαλονίκης κ. Γρηγόριο, Ωρωπού και Φυλής κ. Κυπριανό και πλειάδα Ιερέων και Διακόνων.

Τον Πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ωρωπού και Φυλής κ. Κυπριανός.
Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ποιμενάρχης μας κ. Γερόντιος, ευχήθηκε εγκαρδίως μεταφέροντας τις ευχές των μελών τής Ιεράς Συνόδου στον εορτάζοντα Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο, Έτη Πολλά και ευλογημένα και ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος να του χαρίζει δύναμη και υγεία, ώστε να συνεχίσει να επιτελεί το μεγάλο και σπουδαίο ποιμαντικό έργο του για την καλλιέργεια και την ενότητα των πιστών και την δόξα της Εκκλησίας.

Εορτή Αγ. Ιωάννου Χρυσοστόμου Αχαρναί 2016

 

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Η Πανήγυρις Του Αγίου Μηνά

ΕΠΟΜΕΝΟ

Η Εκκλησιά Μας Εορτάζει Την Μνήμη Του Αγίου Αποστόλου Φίλιππου

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος