Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα ονομαστήρια του Πρωθιεράρχου της εκκλησίας μας

Στην Ιερά Μονή  Ταξιαρχών Αθικίων Κορινθίας μετέβη ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας για να λάβει μέρος στο Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Πρωθιεράρχου της Εκκλησίας μας, Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Καλλινίκου, ημέρα μνήμης του Αγίου ενδόξου μάρτυρος Καλλινίκου, κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπός μας.

Στο Αρχιερατικό  Συλλείτουργο έλαβαν μέρος ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης , Μητροπολίτης Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος, οι Μητροπολίτες: Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσόστομος. ο Θεσσαλονίκης κ. Γρηγόριος, ο Δημητριάδος κ. Φώτιος και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Μεθώνης κ. Αμβρόσιος και Γαρδικίου κ. Κλήμης  κληρικοί και Διάκονοι της Εκκλησίας μας.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η εις Διάκονο χειροτονία του Οσιωτάτου Μοναχού π. Δαμιανού  υπό του Μακαριωτάτου.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Γαρδικίου κ. Κλήμης.

Στην Ιερά Μονή κατέφτασε πλήθος κόσμου που προσήλθαν να ευχηθούν καλή Ποιμαντορία, έτη πολλά και να εκδηλώσουν την αγάπη τους στο πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου μας.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρετέθη πλούσια τράπεζα υπό την φιλόξενη αδελφότητα της Ιεράς Μονής.

Ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε άπαντες που προσήλθαν στην ονομαστική του εορτή, την Ηγουμένη της Ιεράς μονής και την Αδελφότητα για την Αβραμιαία φιλοξενία τους .

ΟΝΑΜΑΣΤΗΡΙΑ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ 2019
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Της Οσίας μητρός ημών Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου.

ΕΠΟΜΕΝΟ

20 έτη στον Αρχιερατικό θρόνο.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος