Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Θεσσαλονίκης κ. Γρηγορίου

Στην συμπρωτεύουσα  μετέβη ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, κ. Γερόντιος αφενός μεν  να μετέχει στο Αρχιερατικό συλλείτουργο προς τιμή και μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Γρηγορίου του Θεολόγου αφετέρου δε να τιμήσει τον οικείο Ιεράρχη κ. Γρηγόριο οποίος άγει τα ονομαστήρια του.

Μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα τελέστηκε το Αρχιερατικό συλλείτουργο Προεξάρχοντος του εορτάζοντος οικείου Ιεράρχου, Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Γρηγορίου, του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γεροντίου, του Σεβασμιωτάτου Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσοστόμου, Ιερέων Διακόνων και πλήθους πιστών που προσήλθαν να τιμήσουν τον ιεράρχη τους.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο   Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος , αναφερόμενος τόσο στη ζωή του Αγίου Γρηγορίου, όσο και στο Ποιμαντικό έργο του.

Εγκάρδιες ευχές στον εορτάζοντα Ιεράρχη μετέφερε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γερόντιος εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Καλλινίκου,  να συνεχίσει τον αγώνα τον καλό, να μιμηθεί τον Άγιο του, να ορθοτομεί τον λόγο της αληθείας και να τον μεταδίδει στα πνευματικά του τέκνα.

ΑΓΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ 2020
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Του Οσίου Πατρός ημών Αντωνίου του Μεγάλου.

ΕΠΟΜΕΝΟ

Του Οσίου Πατρός ημών Ιωάννου του νέου ελεήμωνος.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος