Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Την Τρίτη της Διακαινησίμου στην Κρητη

Στην όμορφη νήσο Κρήτη μετέβη ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γερόντιος «ώς Τοποτηρητής της νήσου» την Τρίτη της Διακαινησίμου, τόσο για να μεταφέρει το Λαμπρό μήνυμα της Αναστάσεως Του Κυρίου όσο και να χοροστατήσει στον πανηγυρίζοντα Ενοριακό Ναό Της Παναγίας Πορταΐτισσας που βρίσκεται στο Σμάρι Πεδιάδος Ηρακλείου.
Με λαμπρότητα τελέστηκαν ο Πανηγυρικός Εσπερινός και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας μέ λειτουργό τον  εφημέριο του Ιερού Ναού  Αρχιμανδρίτη π. Ανδρέα Ντάνγκινη.
Ο Σεβασμιώτατος στον λόγο του μίλησε σχετικώς για την Ανάσταση Του Κυρίου αλλά δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι η ονομασία της Διακαινησίμου εβδομάδος οφείλεται στο γεγονός ότι κατά τη νύχτα του Μεγάλου Σαββάτου πρός Κυριακή του Πάσχα βαπτιζόταν ομαδικά οι κατηχούμενοι, οπότε και άρχιζε η πνευματική ανακαίνιση τους.

Ονομαζόταν  δε και Λευκή Εβδομάς διότι ολή την εβδομάδα οι νεοφώτιστοι φορούσαν λευκό χιτώνα.

Τέλος έγινε η λιτάνευση της Ιεράς εικόνος της Θεοτόκου πέριξ των οδών του Ιερού  Ναού και στην απόλυση ο Σεβασμιώτατος τσούγγρισε μαζί με το εκκλησίασμα το πασχαλινό αυγό ψάλλοντας το ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

Εορτή Πορταΐτισσας στην Κρήτη 2017

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Ο Εσπερινός Της Αγάπης

ΕΠΟΜΕΝΟ

Αναστάσιμη Πανήγυρη στην Ιερά Μονή της Αγίας Μαρίνης Κερατέας

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος