Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Παρασκευής

Τα θυρανοίξια του νεόδμητου Παρεκκλησίου στο Αιάντειο  Σαλαμίνος που  είναι αφιερωμένο  στην Αγία Μεγαλομάρτυς  Παρασκευή,  ετέλεσε ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, κ. Γερόντιος  παραμονή της εορτής Της Αγίας.

Το εσπέρας του Σαββάτου τελέστηκε η ακολουθία  των Θυρανοιξίων  και εν συνεχεία ο Πανηγυρικός Εσπερινός Χοροστατούντος  του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας και τη συμμετοχή των κληρικών της καθ’ ημάς  Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος στην προσλαλιά του, συνεχάρη  τους κτήτορες του νεόδμητου Παρεκκλησίου λέγοντας τους, ότι εκ των χειρών τους. δημιουργήθηκε άλλος ένας τόπος όπου θα τελείτε  η Αναίμακτος Θεία Ευχαριστία.

Εν συνεχεία επικεντρώθηκε στον πνευματικό αγώνα και  τα  οφέλη του, σκιαγραφώντας τον βίο της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Παρασκευής, την επιμονή και τη θέληση να φτάσει κοντά στο Νυμφίο Της αψηφώντας   τις υποσχόμενες  ανέσεις της φθαρτής και πρόσκαιρης  ζωής.

Ανήμερα  της εορτής Ιερούργησε στο  Ιερό Ησυχαστήριο Τηε Αγίας Παρασκευής  στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας.

Στην προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος αφού  αναφέρθηκε στην Αγία, εκμεταλλευόμενος  την ευαγγελική περικοπή μίλησε για τα θαύματα, ξεκινώντας με την θεραπεία των δύο τυφλών που βασικός παράγοντας για να γευθούν το θαύμα ήταν η πίστη τους λέγοντας ότι,

το θαύμα απαιτεί την πίστη του ανθρώπου, όταν αυτός έχει καλή προαίρεση και η πονηρία δεν έχει διαβρώσει την ψυχή του.

Βέβαια και σήμερα η Χάρις Του Θεού αποκαλύπτεται στους ανθρώπους ενεργά κάνοντας πολλά θαύματα, αλλά και σήμερα υπάρχουν Φαρισαίοι και δυστυχώς μέσα στους κόλπους της εκκλησία μας. που αντιστρέφουν αυτό που βλέπουν.

Είναι γνωστό βέβαια ότι  η ίδια η επιστήμη της  ψυχολογίας,  έχει μιλήσει για το ψυχολογικό φαινόμενο της «προβολής», δηλαδή το φαινόμενο κατά το οποίο κάποιος ερμηνεύει αυτό που βλέπει με βάση το περιεχόμενο της καρδιάς του: ό,τι έχει μέσα του αυτό  θέλει να βλέπει  και ταυτόχρονα να το προβάλει και στους άλλους,

Τέλος έκανε δέηση για τους πυρόπληκτους αδελφούς ευχόμενος την άνωθεν παρηγορία και ευχήθηκε έτη πολλά στους εορτάζοντες.

ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ & ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 2021.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2021.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Το Πάσχα του καλοκαιριού

ΕΠΟΜΕΝΟ

Της Οσίας μητρός ημών Ειρήνης Ηγουμένης της Μονής Χρυσοβαλάντου.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος