Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Της Αθληφόρου   Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης

Με   κατάνυξη τιμήθηκε η εορτή της «Μικρής» Αθληφόρου   Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης  στους ομώνυμους Ιερούς Ναούς της Μητροπόλεώς μας στην Καλλίπολη Πειραιώς και στην Σαλαμίνα.

Αφ’ εσπέρας Προεξάρχοντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Γεροντίου     τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Καλλιπόλεως με την συμμετοχή των κληρικών της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Με το πέρας του Εσπερινού και υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Μπάντας του Δήμου Πειραιώς Λιτανεύτηκε το  Θαυματουργό Εικόνισμα της Αγίας και απότμημα του χαριτόβρυτου Λειψάνου Της. με τη συμμετοχή του Ιερού κλήρου εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής και των πιστών που προσήλθαν στην Χάρης Της.

Ο Σεβασμιώτατος στον λόγο του παρουσίασε ως προτροπή για τους νέους  το «Ανάστημα» της Εορταζούσης Μεγαλομάρτυρος Αγίας Μαρίνης που παρά το νεαρό της ηλικίας της, αντιστάθηκε σε κάθε είδους προκλήσεις, προτρέποντας τους νέους να μην γίνονται “όχλος” αλλά μαθητές Χριστού, να έχουν ομολογιακό αγώνα και να μην υποστέλλουν το λάβαρο της πίστεως όπως επιβάλουν τα νεόφερτα οικουμενιστικά μοντέλα, με σκοπό να αποδημήσουν κάθε τι Ιερό και Όσιο από τις ψυχές των Ορθοδόξων Χριστιανών.

 

Ανήμερα ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας ιερούργησε στο  παρεκκλήσιο Της Αγίας στη νήσο της Σαλαμίνος , όπου στην προσλαλιά του  εκθείασε το έργο των κτητόρων  του παρεκκλησίου να το κρατούν σε λειτουργική κατάσταση, αναφερόμενος  στην «εγρήγορση» η οποία είναι η κινητήριος δύναμη για κάθε χριστιανό ειδικά στις ημέρες μας ώστε να μην πέσει σε ακηδία. Παράδειγμα τρανό  οι Θεοφόροι  Πατέρες της Δ΄ Οικουμενικής Συνόδου ως Αστέρες πολύφωτοι χαρτογράφησαν την πνευματική πορεία και έδωσαν όλα αυτά τα εφόδια που χρειάζεται ο χριστιανός για να ανέβει την πνευματική Κλίμακα.

Σε μια εποχή που τα πάντα συγκλίνουν να αποδημήσουν κάθε τι Ιερό και Όσιο μας έχει δοθεί από τον Τριαδικό Θεό και τη διδασκαλία των Αγίων Πατέρων οπού σήμερα μαζί με την Αθληφόρο και Μεγαλομάρτυρα Μαρίνα Εορτάζουν

Τέλος Λιτανεύτηκε το Ιερό Εικόνισμα της Αγίαςκαθώς και αποτμημα του Ιεού Λειψάνου Τη,ς  πέριξ του Ναϊδρίου προς αγιασμό και ευλογία.

ΕΟΡΤΗ ΑΓ ΜΑΡΙΝΑΣ 2023

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Χειροτονία Θεοφιλεστάτου Ἐπισκόπου Νικοπόλεως (Τζακάρτας) κ. Δανιήλ.

ΕΠΟΜΕΝΟ

Ἡ Ἐξόδιος Ἀκολουθία καί Ταφή τοῦ μακαριστοῦ Μητροπολίτου Εὐρίπου καί Εὐβοίας κυροῦ Ἰουστίνου.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος