Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Της Αναλήψεως Του Κυρίου

Αφ’ Εσπέρας τελέστηκε η Ενάτη ώρα και ο Εσπερινός της Αναλήψεως Του Κυρίου στον Καθεδρικό Ιερό ναό Κοιμήσεως Της Θεοτόκου Χοροστατούντος  του  Σεπτού Ποιμενάρχου μας , κ. Γεροντίου.

Ανήμερα τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας στο Ευαγγελισμό Της Θεοτόκου στον Καραβά.

Στην προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος δανείστηκε το Ευαγγελικό εδάφιο: «Ἐξήγαγε δέ αὐτούς ἔξω ἕως εἰς Βηθανίαν, καί ἐπάρας τάς χεῖρας αὐτοῦ εὐλόγησεν αὐτούς. Καί ἐγένετο ἐν τῷ εὐλογεῖν αὐτόν αὐτούς διέστη ἀπ’ αὐτῶν καί ἀνεφέρετο εἰς τόν οὐρανόν. Καί αὐτοί προσκυνήσαντες αὐτόν ὑπέστρεψαν εἰς Ἱερουσαλήμ μετά χαρᾶς μεγάλης, καί ἦσαν διά παντός ἐν τῷ ἱερῷ αἰνοῦντες καί εὐλογοῦντες τόν Θεόν. Ἀμήν»

Τονίζοντας ότι με την Ανάληψη Του Κυρίου μας, επιβεβαιώνεται η δογματική διδασκαλία της Εκκλησίας μας  και επικυρώνεται με το έβδομο άρθρο του Συμβόλου της πίστεως μας: «Καί ἀνελθόντα εἰς τούς οὐρανούς καί καθεζόμενον ἐκ δεξιῶν τοῦ Πατρός».

Τέλος αναφέρθηκε στην ευλογία του Κυρίου με τα δύο Του χέρια αναβαίνοντας προς τον ουρανό,  καθ’ ότι η  εύλογά του Κυρίου ως Αρχιερέως, είναι εύλογά η όποια άφορά όλους τούς πιστούς, γιατί οι μαθητές αντιπροσωπεύουν όλους μας.  Ακόμα αυτά τα Χέρια απλώθηκαν από φιλανθρωπία επάνω στο Σταυρό για να ενώσουν  τα διεστώτα, αυτά τα Χέρια  έπλασαν τον άνθρωπο και δεν υπάρχει ιερότερο γεγονός από το να βρισκόμαστε διηνεκώς υπό την ευλογία του Κυρίου.

ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ 2023

ΕΟΡΤΗ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ 2023

 

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Του Αγίου Χριστόφορου

ΕΠΟΜΕΝΟ

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος