Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Της Οσίας μητρός ημών Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου.

Άμα τη πρόκλησή του οικείου Ποιμενάρχου Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσοστόμου, ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος μετέβη στην Ιερά Μονή της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, στη Λυκόβρυση Αττικής για να συμμετάσχει στις καθιερωμένες εορταστικές εκδηλώσεις προς το τιμώμενο πρόσωπο  της Οσίας μητρός ημών  Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου.

Οι Πολυαρχιερατικές Ακολουθίες τελέσθηκαν προεξάρχοντος του οικείου Ποιμενάρχου, Μητροπολίτου Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσοστόμου. συγχοροστατούντων των Σεβασμιώτατων Μητροπολιτών, του Σεπτού Ποιμενάρχου μας  Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιου. Θεσσαλονίκης κ. Γρηγορίου, Ωρωπού και Φυλής κ.Κυπριανού, Ιερέων και Διακόνων της Εκκλησίας μας. τον πανηγυρικό της ημέρας, εκφώνησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ,. Γρηγόριος.

Το Ιερό Αναλόγιο πλαισίωσε η Βυζαντινή χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και Σαλαμίνος υπό τη διεύθυνση του μουσικολογιωτάτου χοράρχου τής κ. Αθανάσιου Ιωαννίδη.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή εκατέρωθεν του Ιερού Εικονίσματος και των τιμίων Λειψάνων της Αγίας υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Μπάντας, τη συμμέτοχή του Ιερού Κλήρου και των πολυάριθμων προσκυνητών που προσήλθαν να τιμήσουν την Αγία.

ΕΟΡΤΗ ΟΣΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ 2019
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Της Αγίας Αθληφόρου και Οσιομάρτυρος Παρασκευής.

ΕΠΟΜΕΝΟ

Τα ονομαστήρια του Πρωθιεράρχου της εκκλησίας μας

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος