ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Της Σταυροπροσκυνήσεως στην Σαλαμίνα

Με λαμπρότητα τιμήθηκε η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Σαλαμίνος Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου με συλλειτουργό τον εφημέριο του Ι. Ναού π. Προκόπιο Μπούτση.

Πλήθος πιστών προσήλθε στον Ι Ναό να ασπασθεί τον Τίμιο Σταυρό του Κυρίου και να λάβει την δύναμη μέσα από την μυστηριακή ζωή της εκκλησίας μας να συνεχίσει το υπόλοιπο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας στον λόγο του είπε ότι ο Τίμιος Σταυρός παρουσιάζεται ως πηγή ζωής και δύναμης στο μέσο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής είναι το σύμβολο της νίκης εναντίον του θανάτου και της αμαρτίας.

Επίσης αναφέρθηκε στην διαδικασία της ευρέσεως του Τιμίου Σταυρού την 6ην Μαρτίου του 326 μ.Χ  όπου κατά τα ιστορικά στοιχεία συνέργησε και κάποιος εβραίος, Ιούδας το όνομα και μετέπειτα <<Ο Άγιος Κυριάκος>> όπου οδήγησε την Αγία Ελένη στο τόπο να αρχίσει τις ανασκαφές ο δε Ιούδας μετά την ανεύρεση του Τιμίου Σταυρού επίστευσε, εβαπτίσθη Χριστιανός, έγινε Επίσκοπος Ιεροσολύμων μετά τον Πατριάρχη Μακάριο και έζησε ως τις ήμερες του ειδωλολάτρη αυτοκράτορα Ιουλιανού του Παραβάτη όπου θανατώθηκε με φρικτά βασανιστήρια.

Εορτή Σταυροπροσκυνήσεως στην Σαλαμίνα 2017

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Η Γ` Στάση των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου

ΕΠΟΜΕΝΟ

Ο Δ` Κατανυκτικός Εσπερινός στην Ι. Μονή Κερατέας

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος