Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τη Υπερμάχω Στρατηγώ τα Νικητήρια.

Μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρά των ημερών της Μεγάλης Τεσσαρακοστής που διανύουμε τελέσθηκε ο Ακάθιστος Ύμνος στο Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου.

΄Έμπροσθεν του Σεπτού Εικονίσματος Της Ελεούσας, ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας έψαλε τους Χαιρετισμούς της Υπεραγίας Θεοτόκου  οπού συχνά πυκνά κάνει γνωστή της Παρουσία της και χαρίζει απλόχερα τα δώρα της σε αυτούς που τα αιτούνται.

Στον θεομητορικό αυτό ύμνο συμμετείχε όλο το εκκλησίασμα με συναισθηματική φόρτιση αποδίδοντας ευχαριστίες στην Μητέρα του ουρανού και της γής στην Ελπίδα και το στήριγμα κάθε χριστιανού.

Ο Σεβασμιώτατος, στο τέλος της Ακολουθίας, απευθυνόμενος στο πολυπληθές εκκλησίασμα αναφέρθηκε στην Προστασία της Υπεραγίας Θεοτόκου και την ανάγκη της επικοινωνίας των πιστών μέσω των Χαιρετισμών.

Εξιστορώντας τα γεγονότα που αναφέρονται στον Ακάθιστο Ύμνο επεσήμανε, όσο οι χριστιανοί επικαλούνταν την Προστασία της Υπεραγίας Θεοτόκου και είχαν εμπιστοσύνη στο πρόσωπό Της. Εκείνη ως άγρυπνος φρουρός απέτρεπε κάθε βαρβαρική επιδρομή και φύλαγε τα παιδιά Της.

Από την στιγμή που άρχισαν οι αγαπολογίες και οι αλλοιώσεις στην  Ορθόδοξο Πίστη «επετράπη» η Βασιλεύουσα να περάσει στα χέρια των Οθωμανών.

Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και σήμερα, ψάχνουμε να βρούμε τους  υπεύθυνους και να αποδώσουμε ευθύνες κατηγορώντας τους πάντες και τα πάντα,  ενώ οι υπαίτιοι της σημερινής αποστασίας είμαστε εμείς οι ίδιοι που ξεφύγαμε από τον δρόμο του Ευαγγελίου, ξεφύγαμε από τίς εντολές Του Κυρίου μας, ξεφύγαμε από τις διδαχές των πατέρων μας και τρέχουμε στον ξέφρενο ρυθμό της εποχής αγνοώντας τις συνέπειες που θα υποστεί η πολύτιμη ψυχή μας.

Τέλος ευχήθηκε καλό υπόλοιπο και ο Κύριος της δόξης να μας αξιώσει να ζήσουμε την Ανάστασή Του.

ΑΚΑΘΙΣΤΟΣ ΥΜΝΟΣ 2019
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Ἡ Συγκρητιστικὴ Αἵρεσις τοῦ Οἰκουμενισμοῦ. Οἰκουμενικὴ Κίνησις καὶ “Παγκόσμιο Συμβούλιο Ἐκκλησιῶν”.

ΕΠΟΜΕΝΟ

Ο Στ΄ Κατανυκτικός Εσπερινός στην Ι. Μ. Του Τιμίου Προδρόμου

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος