Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Του Αγίου Αντωνίου του μεγάλου καθηγητή της ερήμου.

Με κατάνυξη και μοναστηριακή τάξη, τελέσθηκε  η ετήσια πανήγυρη της Ιεράς Ανδρώας Κοινοβιακής Μονής του Αγίου Αντωνίου Σαλαμίνος, το καθολικό της οποίας είναι αφιερωμένο στον μεγάλο Άγιο και  Καθηγητή της ερήμου  της Εκκλησίας μας.

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου με συλλειτουργούς  τον εφημέριο του νησιού π. Πέτρο και του Διακόνους π. Λουκά και π. Σωφρόνιο.

Στην Θεία Λειτουργία παραβρέθηκαν η Δήμαρχος του Νησιού κ. Ισιδώρα Νάννου, ο Αντιδήμαρχος κ. Αγαπίου, ο πολιτευτής κ. Πετρόπουλος και μέλη του δημοτικού συμβουλίου.

Ο Σεβασμιώτατος στον λόγο του αναφέρθηκε  στις διδαχές που ήταν στολισμένες με την Χάρη του Αγίου Πνεύματος,  τον Θεάρεστο βίο, την σοφία και την ταπείνωσή που ομολογούσαν την ακεραιότητα  του  χαρακτήρα του, αλλά και την αγάπη του προς τον Θεόν ώστε δεν άφηνε ανεκμετάλλευτο κάθε λεπτό της ημέρας που να μην είναι αφιερωμένο σε -Εκείνον- που τόσο πολύ ποθούσε να συναντήσει, ώστε η ζωή του να είναι μια διαρκής αυταπάρνηση, προσφορά και  επιμονή της πνευματικής του αναβάσεως.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τρισάγιο επί του μνήματος του κτήτωρος της Ιεράς Μονής, Μοναχού Νεκταρίου ο οποίος υπήρξε λαμπρό και επιφανές τέκνο της Σαλαμίνος.

ΕΟΡΤΗ ΑΓ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ 2019
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Ἐπέτειος 50 ἐτῶν ἀπὸ τῆς ἐπισήμου ἀναγνωρίσως τῶν ἐπισκοπικῶν χειροτονιῶν μας

ΕΠΟΜΕΝΟ

Ἑορτὴ καὶ Πανήγυρις τοῦ Ἁγίου Ἀθανασίου τοῦ Μεγάλου

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος