Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Του Αγίου ενδόξου   μάρτυρος Αρτεμίου

Με την πρέπουσα μοναστική τάξη και κλίμα θρησκευτικής κατανύξεως εορτάστηκε η μνήμη Του Αγίου ενδόξου   μάρτυρος Αρτεμίου, στην ομώνυμη πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίου Αρτεμίου Κορυδαλλού.

 

Αφ’ εσπέρας τελέστηκε  ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής, Χοροστατούντος του Σεπτού Ποιμενάρχου  μας,  κ. Γεροντίου και των κληρικών της καθ’ ημάς Ιερά Μητροπόλεως.

Στην προσλαλιά  του ο Σεβασμιώτατος έδωσε έμφαση  στην προσφορά και τους αγώνες που καλείτε να  αντιμετωπίσει ο χριστιανός  για να λάβει τον αμαράντινο στέφανο. Τονίζοντας ; οι δοκιμασίες που αντιμετωπίζουμε καθημερινά    έχουν σκοπό να μας δυναμώσουν να εργαστούμε με περισσότερο ζήλο στην πνευματική μας  πορεία, ο τεχνίτης όταν επεξεργάζεται το χρυσό, φαίνεται ως ένα ασήμαντο μέταλλο, μόλις του δώσει σχήμα και το γυαλίσει γίνεται ένα κόσμημα, έτσι και ο χριστιανός χωρίς δοκιμασίες απλώς διάγει την ζωή του. όταν όμως  διάγει την ζωή του με δοκιμασίες και υπομονή, τότε τον έχει πιάσει ο Τεχνίτης του Ουρανού και της γης για να τον κάνει κόσμημα στην βασιλεία του.

Ανήμερα τελέστηκε Αρχιερατική Θεία λειτουργία Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, κ. Γεροντίου και των κληρικών της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Εόρτιο λόγο εκφώνησε ο  Ιερομόναχος π. Χρυσόστομος Σίδερης  γύρω από την ζωή και τα μαρτύρια των Αγίων της Εκκλησίας μας.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε λιτανευτική πομπή υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Μπάντας  πέριξ των οδών της Ιεράς Μονής.

Την εορτή του αγίου τίμησαν με την παρουσία τους, ο  Δήμαρχος  της πόλεως κ. Νικόλαος Χουρσαλάς , ο Βουλευτής κ Ιωάννης Τραγάκης, ο Πολιτευτής κ Νικόλαος Σούτας και ο πρόεδρος του ΕΛΚΙΣ κ. Δημήτριος Μπακάλης.

Τέλος ο εφημέριος  Ιερομόναχος  π. Σεραφείμ Κόμνιος ευχαρίστησε κλήρο και λαό που προσήλθαν στην Ιερά πανήγυρη καθώς και όσους κοπίασαν για την άρτια έκβαση αυτής.

ΕΟΡΤΗ ΑΓ ΑΡΤΕΜΙΟΥ 2022

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Αγίου Ενδόξου Ευαγγελιστού Λουκά

ΕΠΟΜΕΝΟ

Τα Εισόδια Της Κυρίας Θεοτόκου

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος