Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Του Αγίου Ιερομάρτυρος Πατροκοσμά Του Αιτωλού

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη τίμησε η Εκκλησία μας τον Μέγα ομολογητή και διδάσκαλο του γένους μας, Ιερομάρτυρα Πατροκοσμά τον Αιτωλό, στον ομώνυμο περικαλλή, νεόδμητο,  πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου στο Κερατσίνι.

 

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, κ. Γεροντίου και τους κληρικούς της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

 

Εν συνεχεία ακολούθησε η  λιτάνευση του Ιερού εικονίσματος του Αγίου υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Μπάντας του Δήμου Κερατσινίου, του  Ιερού κλήρου , των εκπροσώπων της πολιτεία και του φιλοχρίστου  πληρώματος της εκκλησίας πέριξ των οδών του Ιερού Ναού.

 

Με το πέρας της αρτοκλασίας  ευχαριστήριο λόγο εκφώνησε ο εφημέριος  π. Χριστοφόρος Νιανιούρης,  ευχαριστώντας τον Σεβασμιώτατο, τους συμπρεσβυτέρους ,την επιτροπή του Ναού και όλους τους συντελεστές που κοπίασαν για την Ιερά Πανήγυρη.

 

 

έχοντας ο Σεβασμιώτατος κατά νου τον λόγο του Αποστόλου Παύλου στους χριστιανούς της Ρώμης «Δόξα καί τιμή καί εἰρήνη παντί τῷ ἐργαζομένῳ τό ἀγαθόν»

εφημέριο του Πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, Πανοσιώτατος π. Χριστοφόρο  Νιανιούρη. Με αισθήματα χαράς και ικανοποίησης, Ιερός κλήρος και φιλέορτος λαός αναφώνησαν Άξιος.

 

Τέλος ο εφημέριος του Ιερού Ναού π. Χριστοφόρος ευχαρίστησε τον Σεπτό Ποιμενάρχη μας για την Πατρική του αγάπη και όλους όσους προσήλθαν και κοπίασαν δια την λαμπρότητα της εορτής.

 

Την κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκε πανηγυρική Θεία  Λειτουργία Προεξάρχοντος  του Σεπτού Ποιμενάρχου μας, κ. Γεροντίου  συμπαραστατούμενου υπό κληρικών της τοπικής μας Εκκλησίας.

 

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στις διδαχές του Αγίου, χαρακτηρίζοντάς τον φωτεινό  διαχρονικό σύμβολο της ζωής μας , όπου με την Σοφία που του χάρισε η Χάρις Του Αγίου Πνεύματος , νουθέτησε και κράτησε τις ψυχές  των Ελλήνων σε εγρήγορση τόσο πνευματική όσο και εθνική σε μια εποχή ταραγμένη,  έστησε σχολεία για να μαθαίνουν τα παιδιά την ελληνική γλώσσα και εκκλησίες για να κρατείτε ψηλά το φρόνημα και το λάβαρο της Ορθοδοξίας .

Αλλά και σήμερα τα λόγια αντηχούν ως φάρος μέσα στη σκοτεινιασμένη και  ιδιαίτερα ταραγμένη εποχή που ζούμε, καλώντας μας όλους να πράξουμε τω αυτώ, αυτή θα είναι η αναγνώριση, η δόξα και η τιμή στο πρόσωπό του.

ΕΟΡΤΗ ΑΓ. ΚΟΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ 2022

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Παναγίας Προυσιωτίσσης στον Άγιο Σπυρίδωνα .

ΕΠΟΜΕΝΟ

Του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος