Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Του Αγίου και ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου.

Με θρησκευτική λαμπρότητα εορτάστηκε στην ομώνυμη Ιερά Μονή στην Αμφιάλη  η  μνήμη του Αγίου και ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου.

Αφ΄ εσπέρας τελέστηκε  Αρχιερατικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας, κ. Γεροντίου και την συμμετοχή των κληρικών της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στο πνευματικό ανάστημα  του Αγίου Δημητρίου , στο μαρτύριο και την τόλμη του. την  ανδρεία και την Πίστη  καθώς και την Κατηχητική του ιδιότητα, την οποία ακολουθούμε στα κατηχητικά μας σήμερα, για να διδάξουμε το «προζύμι» της εκκλησίας μας που είναι τα παιδιά.

Τέλος ακολούθησε λιτανευτική Πομπή πέριξ των οδών της Ιεράς Μονής προς ευλογία και αγιασμό των πιστών και της περιοχής που εδρεύει η Ιερά Μονή.

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε Αρχιερατικό συλλείτουργο, Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσοστόμου στον Όρθρο και  εν συνεχεία τελέστηκε η Θεία Λειτουργία Προεξάρχοντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου με συλλειτουργούς τους κληρικών των όμορων Μητροπόλεων.

Στην Πανηγυρική ομιλία του ο Σεβασμιώτατος κ Χρυσόστομος, αναφέρθηκε  στην αγριότητα των χρόνων που έζησε ο Άγιος και την θέρμη της πίστεως που υπέδειξε, την αντιμετώπιση των γεγονότων με σωφροσύνη και επίγνωση χωρίς πολλά λόγια και λιονταρίσιους πανηγυρισμούς  σε  αντιπαράθεση με την κατάσταση την σημερινή, που ο καθένας που καλείτε να αγωνιστεί υψώνει τον εαυτό του ποδοπατώντας κανόνες και αξίες απλώς και μόνο για να λάβει  τα εύσημα εκ του κόσμου τούτου.

Τονίζοντας  ότι εμείς οι χριστιανοί είμαστε μαθητευόμενοι στρατιώτες, όχι του χθες, αλλά του σήμερα και του αύριο , γιατί έχουμε να φυλάξουμε μια μεγάλη κληρονομιά, έχουμε να φυλάξουμε την εθνική μας συνείδηση και την Αγία Ορθόδοξη πίστη μας, με τα όπλα της πίστεως και των Μυστηρίων της εκκλησίας μας, η διδασκαλία του Αγίου μέσα από το Μαρτύριο του, μας διδάσκει τον τρόπο την σύνεση και την σωφροσύνη για να φτάσουμε στο ποθούμενο που είναι η Βασιλεία των Ουρανών.

Εν συνεχεία  ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας , κ. Γερόντιος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο  Αττικής κ . Χρυσόστομο που φιλαδέλφως όλα αυτά τα χρόνια τόσο της Αρχιερατικής όσο και πρίν της Ιερατικής του διακονίας  λαμπρύνει με την παρουσία του  την Ιερά Πανήγυρη.

Τέλος ο εφημέριος της Ιεράς Μονής π. Προκόπιος ευχαρίστησε κλήρο και λαό  για την συμμετοχή τους στην εορτή Του Αγίου ευχόμενος η Πρεσβεία του να σκεπάζει άπαντας.

ΕΟΡΤΗ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 2021.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Στον Ιερό Ναό Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Παλαιού Φαλήρου

ΕΠΟΜΕΝΟ

Tων Αγίων Αναργύρων  Κοσμά και Δαμιανού και της μητρός αυτών Θεοδότης

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος