Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου   

Με την πρέπουσα κατάνυξη  εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου   στην ομώνυμη πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή στον Κορυδαλλό.

Αφ’ εσπέρας τελέστηκε  ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός , Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου, μας κ. Γεροντίου και τους κληρικούς της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Προεξάρχοντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας, κ. Γεροντίου με συλλειτουργούς τους κληρικούς της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως,παρουσία Του Δημάρχου της Πόλεως κ . Νικολάου Χουρσαλά, του Πολιτευτή Πειραιά κ Νικολάου Σιούτα και των  πιστών που προσήλθαν να τιμήσουν τον Άγιο.

Στην προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο πνευματικό ανάστημα του Αγίου Αρτεμίου τόσο ως διακεκριμένος πολιτικός του Βυζαντίου όσο και ως ευσεβέστατος Χριστιανός, προικισμένος με αρετές και τόλμη, ώστε να σταθεί μπροστά στον Ιουλιανό και να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των Χριστιανών με αποτέλεσμα τα φοβερά μαρτύρια που υποβλήθηκε. Τονίζοντας ότι η μνήμη των  Αγίων που εορτάζομαι είναι πολύτιμος οδηγός στην ζωή του χριστιανού, διότι του υπενθυμίζει τις υποχρεώσεις του απέναντι στο Θεό και τον κόσμο, την σωφροσύνη και την διάκριση ώστε  να χειρίζεται   τα πνευματικά και κοινωνικά προβλήματα με σύνεση αλλά και την  μίμηση  του Αγίου που θα τον φτάσει στην τελειότητα.

Τέλος ευχήθηκε στην εορτάζουσα  Ηγουμένη της Ιεράς Μονής, Ματρώνα μοναχή δια πρεσβειών των εορταζόντων Αγίων, να κατακτήσει την Βασιλεία των Ουρανών.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ακολούθησε λιτάνευση της Θαυματουργού Εικόνος και τμήματος του Ιερού λειψάνου του εορταζομένου Αγίου, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Μπάντας πέριξ της Ιεράς Μονής.

ΕΟΡΤΗ ΑΓ. ΑΡΤΕΜΙΟΥ 2021.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Του Αγίου ενδόξου Ευαγγελιστού Λουκά.

ΕΠΟΜΕΝΟ

Στον Ιερό Ναό Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Παλαιού Φαλήρου

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος