Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Του  Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου Του Τροπαιοφόρου

Με  λαμπρότητα  εορτάστηκε η Μνήμη του  Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου Του Τροπαιοφόρου σε Πειραιά και Κερατσίνι. Το Εσπέρας της παραμονής της εορτής, ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Γερόντιος ,Χοροστάτησε στον  Πανηγυρικό  Εσπερινό  στον ομώνυμο Ιερό Ναό Πειραιώς. Με το πέρα του Εσπερινού σχηματίστηκε Ιερά πομπή πλαισιώνοντας την Εικόνα Του Αγίου και υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Μπάντας του Δήμου Πειραιώς λιτανέυτηκε πέριξ των Οδών τους Ιερού Ναού.

Τέλος ο εφημέριος π. Αναστάσιος με μικρή αναφορά στον Άγιο ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο , τους κληρικούς και τον κόσμο που προσήλθε να τιμήσει την εορτή.

Ανήμερα ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γερόντιος  Ιερούργησε στον ομώνυμο Ιερό Ναό Κερατσινίου.

Στην Προσλαλιά του αναφέρθηκε στην ανδρεία του Αγίου, ο  οποίος απαρνήθηκε την νιότη του, για να δώσει θυσία τον εαυτό του στο Θεό.

Η Κίνηση Του αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση ιδιαίτερα στις ημέρες  μας , αφού κάποιοι μέσω της παγκοσμιοποίησης προσπαθούν να αποδημήσουν κάθε τι Ιερό και Όσιο από την Πατρίδα μας .

Όλοι αυτοί οι μάρτυρες έβλεπαν τα βασανιστήρια που τους περίμεναν και το ξίφος που θα έδινε την χαριστική βολή και δεν έκαναν πίσω, γιατί η αγάπη και η δίψα που είχαν να συγκατοικήσουν μαζί με τον Δημιουργό,  δεν άφηνε περιθώρια σκέψης ή άρνησης.

Εμείς σήμερα που απολαμβάνουμε την ελευθερία που μας χάρισαν όλοι Αυτοί οι Μάρτυρες, απλώς αποφεύγουμε να πάμε στην Εκκλησία διότι  το θεωρούμε πάρεργο και αυτό είναι το μεγάλο λάθος μας, διότι όλοι αποτελούμε ένα κομματάκι από το Σώμα Του Κυρίου μας, όλοι μαζί ενωμένοι δοξολογικά  μέσα στο Ναό Του Θεού, περιμένουμε την Κεφαλή που είναι ο Ίδιος Ο θεός να ενωθεί με το σώμα για να πάρει το σώμα ζωή, Διότι σώμα χωρίς κεφάλι είναι νεκρό…

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 2022.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Κυριακή του Θωμά

ΕΠΟΜΕΝΟ

Στήν Ιερά Μονή των Αγίων Μυροφόρων Γυναικών

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος