Του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Μηνά και εις Πρεσβύτερον Χειροτονία.
Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Μηνά, στην ομώνυμη Ιερά Μονή της τοπικής μας Εκκλησίας,
Αφ’ εσπέρας τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός Προεξάρχοντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας, κ. Γεροντίου και των κληρικών της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.
Ακολούθησε Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Μηνά υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Μπάντας με την συμμετοχή του Ιερού Κλήρου, της αντιδημάρχου της Πόλεως κ. Περδίκης, φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης και πλήθος πιστών που συγκεντρώθηκαν στον πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή για να τιμήσουν την Ιερά Μνήμη του Αγίου.
Την κυριώνυμο ημέρα τελέστηκε Πανηγυρική θεία Λειτουργία Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, με συλλειτουργούς τους κληρικούς της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.
Ιδιαιτέρως συγκινητικό ήταν το γεγονός κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, της Χειροτονίας εις πρεσβύτερόν του έως πρότινος, Ιεροδιακόνου π. Σωφρονίου. Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος προς τον υπό χειροτονία Διάκονο, αναφέρθηκε στο ιερό καθήκον που αναλαμβάνει απ΄ αυτή την στιγμή που τον αξιώνει ο Τριαδικός Θεός να προχειριστεί από Διάκονος σε Πρεσβύτερο, ο φόβος και ο σεβασμός που θα υπηρετεί το Ιερό Θυσιαστήριο να είναι πολλαπλάσιος και να διατηρεί πάντοτε στην ζωή του, το συναίσθημα της πρώτης φοράς στο Μέγα Μυστήριο της Θείας Λειτουργίας.
Τονίζοντας ότι η ζωή του θα πρέπει να είναι φωτεινή και ως φάρος να φωτίζει τις ψυχές που τον ακολουθούν για να μην πέσουν στα βράχια της αμαρτίας, επισημαίνοντας τη σοβαρότητα των καθηκόντων του ώστε να ανταποκριθεί με επίγνωση, αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια.
Τέλος αναφέρθηκε στο μαρτύριο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Μηνά και εκμεταλλευόμενος το Ευαγγελικό ανάγνωσμα του Καλού Σαμαρείτη, τόνισε ο τι η ζωή του χριστιανού πρέπει να είναι μια συνεχής αυταπάρνηση με απώτερο σκοπό την ομολογία και την προσφορά στον πλησίον.