Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Μηνά

Με ύμνους και δεήσεις  εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Μηνά στην ομώνυμη Ιερά  Μονή της τοπικής μας Εκκλησίας.

Αφ’ εσπέρας τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός Προεξάρχοντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου και των κληρικών της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Ακολούθησε Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Μηνά πέριξ της Ιεράς Μονής  με την συμμετοχή του Ιερού Κλήρου, των Αντιδημάρχων  της πόλεως Κερατσινίου Δραπετσώνας, κ. Περδίκη και κ. Δασκαλάκη και του  πολιτευτή κ. Σούτα , φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης και  πιστών που συγκεντρώθηκαν στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό για να τιμήσουν την Ιερά Μνήμη του Αγίου.

Την κυριώνυμο ημέρα τελέστηκε  Πανηγυρική  Θεία Λειτουργία  Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου   Ποιμενάρχου μας κ. Γερόντιος, με συλλειτουργούς τους κληρικούς της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε εκτεταμένα  για το μαρτύριο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Μηνά και εκμεταλλευόμενος στιγμές από τον βίο Του, αναφέρθηκε στον διαρκή αγώνα που πρέπει να συνοδεύει την ζωή του χριστιανού όπου με σύνεση  μπορεί  να ξεπεράσει τα εμπόδια, τις «σειρήνες», τις αμφισβητήσεις και τις άναρθρες διδασκαλίες   της εποχής μας, που σκοπό έχουν να εξυπηρετούν συμφέροντα και όχι την αγιοπνευματική  πορεία που πρέπει να ακολουθήσει για να φτάσει στην Βασιλεία των ουρανών.

ΑΓΙΟΥ ΜΗΝΑ 2021.

 

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Ἀνακοίνωσις Ἀποφάσεων Ἱερᾶς Συνόδου 9ης/22ας Νοεμβρίου 2021

ΕΠΟΜΕΝΟ

Του εν Αγίοις Πατρός ημών Ιωάννου του Χρυσοστόμου

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος