Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Μηνά

Με λαμπρότητα εορτάστηκε στον ομώνυμο Ιερό Ναό της τοπικής μας Εκκλησίας, η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Μηνά.
Αφ’ εσπέρας τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός Προεξάρχοντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας, κ. Γεροντίου και των κληρικών της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Με το πέρα του Εσπερινού ακολούθησε Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Μηνά υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Μπάντας  με την συμμετοχή του Ιερού Κλήρου, Το παρών έδωσαν με την παρουσία τους, οι Τραγάκης Ιωάννης βουλευτής β Πειραιά και τ. Αντιπρόεδρος της Βουλής. Εκπρόσωπος του Δημάρχου Κερατσινίου Δραπετσώνας αντιδήμαρχο κα Περδίκη. τον δημοτικό σύμβολο και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Κερατσίνι Δραπετσώνα Αλλάζουμε κ. Παντελή Καμμά και ο υποψήφιος βουλευτής β` Πειραιά κ. Χρήστος Σαλαλές. και πλήθος πιστών που συγκεντρώθηκαν στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό για να τιμήσουν την Ιερά Μνήμη του Αγίου.

Την κυριώνυμο ημέρα της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Γερόντιος και οι Ιερείς της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην ομιλία του αναφέρθηκε στο μαρτύριο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Μηνά και εκμεταλλευόμενος το ευαγγελικό ανάγνωσμα τόνισε ο τι η ζωή του χριστιανού πρέπει να είναι μια συνεχής αυταπάρνηση με απώτερο σκοπό την ομολογία, την αναγέννηση του και την ανοδική πορεία του προς τον ουρανό.
Τέλος προέτρεψε τους πιστούς να μιμηθούν την ανδρεία, την παρρησία, την ομολογία και το θάρρος του εορταζομένου Αγίου.

ΕΟΡΤΗ ΑΓ. ΜΗΝΑ 2022

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του εν Αιγίνη

ΕΠΟΜΕΝΟ

Του εν Αγίοις Πατρός Ημών Ιωάννου του Χρυσοστόμου

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος