Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου του Θαυματουργού

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η ιερά μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου στους ομώνυμους Ιερούς Ναούς Γλυφάδας και Σαλαμίνος.

Άμα τη σεπτή αδεία και πρόσκληση  του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ Καλλινίκου, την παραμονή της εορτής  ο Σεπτός  Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος, χοροστάτησε στον Μέγα πανηγυρικό Εσπερινό ο οποίος τελέστηκε στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στην περιοχή της Γλυφάδας.

Με το  πέρας του Εσπερινού σχηματίστηκε  λιτανευτική πομπή υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Μπάντας  Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γερόντιου, τη συμμετοχή των κληρικών της Εκκλησίας μας και πλήθους πιστών που έσπευσαν να προσευχηθούν και να επικαλεστούν την Χάρη Του  στους δρόμους της πόλεως  πέριξ του Ιερού Ναού.

Τέλος διαβάστηκαν υπό του Σεβασμιωτάτου οι παραδοσιακές Φανουρόπιτες  και εν σύντομο λόγο  και ευχαριστίες εκφώνησε ο εφημέριος του Ι. Ναού,  Οσιολογιώτατος Ιερομόναχος π. Καλλίνικος Ηλιόπουλος.

Τη αυτή  εσπέρα  εις τη νήσο   Σαλαμίνος  στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Φανουρίου, τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός και  η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Φανουρίου από τον   Πρεσβύτερο   π. Προκόπιο Μπούτση.

Την κυριώνυμο ημέρα,  Προεξάρχοντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Γεροντίου τελέστηκε Αρχιερατική θεία Λειτουργία  με συλλειτουργούς τον π. Προκόπιο Μπούτση και τον Διάκονο π. Γεώργιο Τριανταφύλλου.

Στην ομιλία Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στα λίγα στοιχεία που έχουμε για τον Άγιο και την ιδιαίτερη σχέση που συνδέει τους Χριστιανούς σε κάθε δύσκολη στιγμή απωλείας η επιθυμίας φανερώσεως να επικαλούνται το όνομά Του.

Τέλος ευλόγησε τις παραδοσιακές «Φανουρόπιτες» τις οποίες πολλοί ήταν εκείνοι που προσέφεραν στον Άγιο για να εκπληρώσουν κάποιο τάμα τους.

ΕΟΡΤΗ ΑΓ. ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ 2023

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Του Εθνομάρτυρος Πατροκοσμά του Αιτωλού.

ΕΠΟΜΕΝΟ

ΙΔ` Κυριακή του Ματθαίου.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος