Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Του εν Αγίοις Πατρός ημών Βασιλείου του Ουρανοφάντορος.

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Σαλαμίνος, μετέβη ο Σεπτός Ποιμενάρχης  μας, κ. Γερόντιος με αφορμή τον εορτασμό της μεγάλης Δεσποτικής εορτής, της κατά Σάρκα Περιτομής του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού καθώς επίσης και της Ιεράς μνήμης του εν Αγίοις Πατρός ημών Βασιλείου του Ουρανοφάντορος Αρχιεπισκόπου Καισαρείας, Καππαδοκίας  του Μεγάλου.

 

Ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας προεξήρχε της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας με συλλειτουργό τον εφημέριο του Ι. Ναού π. Πέτρο και τον π.Λουκά.

 

Παρέστησαν ο Δήμαρχος της νήσου κ. Γεώργιος Παναγόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κ. Νικόλαος Κόγιας, Αντώνιος Βακάλης, η τέως  Αντιπεριφεριάρχης  κ. Βασιλική Μπόγρη  μετά των συνεργατών της, μέλη του Δημοτικού συμβουλίου   και πλήθος ευσεβών Χριστιανών.

 

Ο Σεβασμιώτατος στην προσλαλιά του εκθείασε την πνευματική κληρονομιά που είχαμε την ευλογία να κληρονομήσουμε από τον Μέγα πατήρ της Εκκλησίας μας, το ήθος και την τόλμη του Μεγάλου αυτού Ποιμένα, Βασιλείου του Ουρανοφάντορος , όπου κρατούσε ανόθευτη την πίστη που παρέλαβε χωρίς να κάνει εκπτώσεις,  ιδιαιτέρως στα δογματικά ζητήματα.

 

Τονίζοντας ότι η εποχή που διανύουμε θα πρέπει να είναι αρχή ομολογίας και όχι ολιγοπιστίας και διαστρέβλωσης της παραδόσεως των πατέρων της εκκλησίας μας.

 

Τέλος έκοψε την Αγιοβασιλόπιτα  του Ιερού Ναού και ευχήθηκε καλή και ομολογιακή χρονιά στο εκκλησίασμα.

 

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος επισκέφτηκε την Γυναικεία Ιερά Μονή Υπαπαντής του Κυρίου στην Σαλαμίνα ευλόγησε και έκοψε την παραδοσιακή Αγιοβασιλόπιτα  μεταφέροντας το εόρτιο μήνυμα  και ευχήθηκε στην Ηγουμένη Επιστήμη Μοναχή και τη Μοναστική Αδελφότητα. Καλή και καρποφόρα Χρονιά.

ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 2023

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

να μην ξεχάσω να......

ΕΠΟΜΕΝΟ

Η κοπή της Αγιοβασιλόπιτας στη Μητροπολή μας.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος